Početna - IZDVOJENO - Održane europske kvalifikacije kulinarskog natjecanja Bocuse d’Or
Marin Dvorincic

Održane europske kvalifikacije kulinarskog natjecanja Bocuse d’Or

Najbolji mladi hrvatski kuhari na prestižnom kulinarskom natjecanju

Maturanti Matija Jagić, Marin Dvorničić i Tina Đerek, tri najbolja mlada kuhara projekta METRO Junior Top Chef, upoznali su međunarodnu dimenziju svoje profesije na kulinarskom natjecanju Bocuse d’Or u Budimpešti 10. i 11. svibnja.

Nakon što su odmjerili snage s 10 mladih kuhara u projektu METRO Junior Top Chef, Matija, Marin i Tina su, uz vodstvo mentora Ante Udovičića i Maria Mihelja, saznali kako izgleda kada se 20 najboljih europskih kuharskih reprezentacija bori za sudjelovanje na kulinarskim Olimpijskim igrama koje se održavaju svake dvije godine u Lyonu.

“Sudjelovanje u METRO Junior Top Chefu bilo je stresno – kuhali smo za  vrhunske hrvatske chefove i morali smo pobijediti dvanaest drugih kuhara. Na Bocuse d’Oru sam vidio kako izgleda pripremati vrhunska jela pred stručnjacima, novinarima i tisućama navijača i tek sam sada shvatio što je pravi pritisak”, izjavio je Matija Jagić, najbolji mladi kuhar projekta METRO Junior Top Chef, koji će, zahvaljujući pobjedi u projektu, nakon ljetnih praznika nastaviti edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN u Sisku.

Na Bocuse d’Oru reprezentacije 20 europskih zemalja imale su zadatak pripremiti mesno jelo od jelena i riblje jelo od jesetre i kavijara jesetre koje je za natjecanje osigurao glavni partner natjecanja, METRO Cash & Carry. Čak 24 člana žirija bila su zadužena za ocjenjivanje pripremljenih jela.

Na temelju prezentacije, tehničke vještine, kulinarske sofistikacije, kreativnosti i vizualnog dojma jela zlatnu medalju i titulu najboljeg kuhara u Europi zaslužio je Tamas Szell, predstavnik Mađarske. Srebro je pripalo Norveškoj pod vodstvom Christophera Williama Davidsena, a bronca Švedskoj i njihovom predstavniku Alexanderu Sjögrenu. Ukupno jedanaest europskih zemalja sudjelovat će u finalu Bocuse d’Ora u Lyonu 2017., gdje će odmjeriti snage s pobjednicima Bocuse d’Or Asia i Copa Azteca Latin American.

Više informacija o natjecanju Bocuse d’Or potražite na službenim stranicama natjecanja www.bocusedor.com.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...