Početna - SPORT - Održano Prvenstvo Opatije u rukometu na pijesku

Održano Prvenstvo Opatije u rukometu na pijesku

Na Dječjoj plaži Tomaševac 14. srpnja održano je 8. otvoreno prvenstvo Opatije u rukometu na pijesku kojeg su povodom Dana Grada organizirali KŠR Gorovo i ŽRK Liburnija Opatija.

Četrdesetak djevojčica i dječaka okupljenih u osam ekipa natjecalo se na 8. otvorenom prvenstvu Opatije u rukometu na pijesku. Turnir se održava već osam godina zaredom, a nakon što se prethodnih godina organizirao na plaži u Ičićima, ove je godine promijenio lokaciju te je održan na Dječjoj plaži Tomaševac. Rukometaši i rukometašice su se natjecali u mješovitim kategorijama za 2008. i 2009. godište, a nakon natjecanja i podjela medalja, druženje je nastavljeno uz marendu i sokove.

– KŠR Gorovo organizira tijekom ljetnih praznika dva puta tjedno rukomet na pijesku, ali i druge rekreativne aktivnosti za djecu koje se provode uz educirane animatore. Već petnaest godina u suradnji s Gradskom društvom Crvenog križa Opatija provodimo školu plivanja za neplivače na Dječjoj plaži Tomaševac, koja je dio Sportsko-rekreativnog animacijskog programa koji se pod pokroviteljstvom Grada Opatije – Zdravi grad tijekom srpnja i kolovoza organizira za djecu. Ovih dana završava prvi turnus ovogodišnje Škole plivanja koju pohađa četrdesetak mališana. Interes je velik, a uz djecu iz Opatije i okolice, imamo polaznike i iz Rijeke, istaknuo je direktor KŠR Gorovo Dalibor Korenić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Upisi u Muški rukometni klub Opatija

Za djecu između pet i 16 godina otvoreni su upisi u Muški rukometni klub Opatija. Svi koji se žele baviti ...