Početna - IZDVOJENO - Održavanje 3. europskih sveučilišnih igara 2016. u Rijeci: Grade se tri nova paviljna na sveučilišnom kampusu
kolegij gradonacelnika6
foto: Grad Rijeka

Održavanje 3. europskih sveučilišnih igara 2016. u Rijeci: Grade se tri nova paviljna na sveučilišnom kampusu

Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Igor Načinović, iznio je informacije o pripremama za održavanje Europskih sveučilišnih igara 2016. godine, koje će se održati od 12. do 25. srpnja 2016. godine, s naglaskom na aktivnosti u Rijeci. Riječ je, naime, o najvećem ovogodišnjem multisportskom natjecanju u Europi i najvećem sportskom natjecanje u povijesti Hrvatske. U 14 dana u Zagrebu u Rijeci natjecat će se 5.500 studenata koji dolaze iz s više od 300 europskih sveučilišta iz 45 europskih država.

„U Rijeci se očekuje dolazak oko 1300 studenata koji će se natjecati u 21 sportu, a prvi put su organizirana i dva sportska natjecanja za studente s invaliditetom. To su redom rukomet, košarka, košarka 3 na 3, nogomet, futsal, ragbi 7, odbojka, odbojka  na pijesku, sportsko penjanje, bridž, šah, golf, tenis, stolni tenis, badminton, veslanje, karate, taekwondo, judo, plivanje, vaterpolo te plivanje i stolni tenis za osobe s invaliditetom“, rekao je Načinović. Studenti će biti smješteni na Sveučilišnom Kampusu na Trsatu, u tri paviljona s ukupno 754 ležaja koja će se izgraditi do početka Igara. Osim studenata, u manifestaciji će sudjelovati još 1.500 volontera, od toga njih 500 u Rijeci, te  12.000 akreditiranih osoba.

„Temeljna vrijednost Igara je koncept zajedništva srca i uma u svrhu promicanja svih ključnih vrijednosti koje zastupa studentski sport: znanja, edukacije, razboritosti, snage, energičnosti i ljubavi, što predstavlja karakteristike koje studentima pomažu da dosegnu izvrsnost u akademskom i sportskom životu. Domaćinstvo nad Igrama Gradu Zagrebu i Gradu Rijeci donijet će višestruke pozitivne efekte, promičući ih u moderne svjetske turističko-sportske destinacije“, zaključio je Načinović.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo kako je upravo gradnja triju paviljona na Sveučilišnom kampusu u Rijeci bila glavni motivator za dobivanje domaćinstva za Europske sveučilišne igre 2016., jer će se njima povećati smještajni kapaciteti za studente na riječkom Sveučilištu. Osim toga, s obzirom na veliki broj volontera, naglasio je da će to biti i prilika mladima da se angažiraju i upoznaju studente iz drugih europskih zemalja.

Grad Rijeke za promociju Igara odobriti korištenje slobodnih lokacija reklamnih prostora u sklopu autobusnih čekaonica i reklamnih stupova, a prije dva dana ispred Gradske knjižnice Rijeka postavljen je i sat za službeno odbrojavanje preostalog vremena do početka Igara.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...