Početna - IZDVOJENO - Okrugli stol u Opatiji: formirana Opatijska inicijativa

Okrugli stol u Opatiji: formirana Opatijska inicijativa

Na poziv predsjednika Rijeke Damira Miškovića danas se u Opatiji okupio veći dio predstavnika prvoligaških nogometnih klubova, te predstavnici vaterpolo, odbojkaškog, košarkaškog i rukometnog saveza – kako bi raspravljali na zadanu temu radnog imena – “Modeli financiranja hrvatskog sporta”.

Sastanku je prisustvovao savjetnik predsjednice RH Tomislav Madžar, predstavnici gotovo svih prvoligaških nogometnih klubova, te Krešimir Šamija, izaslanik državne tajnice za sport Janice Kostelić, te voditelj Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o športu Vanja Smokvina.

Na okruglom stolu bilo je riječi o potencijalnim prihodima za hrvatski sport, a svi prisutni složili su se da su donijeti zaključci, koji će biti prezentirani u idućih nekoliko tjedana, put prema ozdravljenju i boljitku hrvatskog sporta.

– Odlučili smo formirati komisiju, nakon čega ćemo ići prema državnim tijelima s našim prijedlogom. Na sastanku smo razgovarali o alternativnim izvorima financiranja. Ne zadiremo u dosadašnji sustav financiranja sporta ili u državni proračun, rekao je Vlado Čohar, direktor HNK Rijeka.

– Ova inicijativa je inicijativa svih nas u sportu.  Pokazalo se zajedništvo između svih sportova, ovo je jako pozitivan sastanak, rekao je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka.

 

Foto: www.nk-rijeka.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Humanitarna akcija “Darujmo srcem”

Društvo „Naša djeca“ Opatija pokrenulo je humanitarnu akciju „Darujmo srcem“ u kojoj su pozvali roditelje i djecu s liburnijskog područja ...