Početna - IZDVOJENO - U okviru akcije “Manje oružja, manje tragedija”

U okviru akcije “Manje oružja, manje tragedija”

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proteklih su dana u okviru provedbe akcije „Manje oružja- manje tragedija” zaprimili od dvojice građana s područja Liburnije i Gorskog kotara eksplozivna sredstva.

Riječ je o dvije ručne bombe M-75 te 53 komada streljiva koje su spomenuti građani dragovoljno predali policiji.

Zahvaljujemo savjesnim građanima i ujedno pozivamo sve ostale koji žele predati neregistrirano oružje i ostala eksplozivna sredstva da to učine bez ikakvog straha jer u okviru predmetne akcije za takav postupak nema prekršajnih ni kaznenih sankcija. Dovoljno je nazvati policiju na broj 192, a nakon poziva na kućne adrese doći će policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka te tako osigurati anonimnost građana, kao i sigurno preuzimanje opasnih sredstava.

Posebno molimo građane da eksplozivna sredstva ne odlažu na javnim prostorima u prirodi (šume, jezera, rijeke, more) ili na odlagalištima otpada kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenih posljedica za ostale građane.

Više informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljnoj predaji oružja i eksplozivnih sredstava, mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 8892.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Ronjgov za Lhotku”

Učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova uključili su se u akciju sakupljanja sredstava za obnovu Glazbene škole “Fran Lhotka” u ...