Početna - IZDVOJENO - Opatija Coffeehouse Debates: Fabienne Peter poznata znanstvenica sa Sveučilišta u Warwicku gošća današnje debate
debata
foto: Milenij hoteli

Opatija Coffeehouse Debates: Fabienne Peter poznata znanstvenica sa Sveučilišta u Warwicku gošća današnje debate

Danas, 7. lipnja, s početkom u 19:00 sati kavana Hotela Continental u Opatiji ugostiti još jednu u nizu rasprava u sklopu projekta “Opatija Coffeehouse Debates”. U suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci, organizatori iz Udruge “Kulturni front” i Milenij hotela u Opatiju dovode Fabienne Peter, poznatu znanstvenicu sa Sveučilišta u Warwicku (Ujedinjeno Kraljevstvo), koja će održati kraće izlaganje pod naslovom “Democracy or Decision-Making by Experts”, nakon kojeg je predviđena jednosatna rasprava u kojoj će, uz ostale posjetitelje, sudjelovati i dvadesetak mladih stručnjaka i doktoranada sa brojnih europskih sveučilišta.

Može li, i u kojim uvjetima, vlada stručnjaka imati legitimitet danas je jako aktualno pitanje, pogotovo u Hrvatskoj. Na koji način balansirati između težnje da imamo kvalitetne i ispravne zakone i javne politike s jedne strane, te težnje da svi kao jednaki sudjelujemo u procesima odlučivanja s druge strane? Može li nečija politička moć biti opravdana samo na osnovi njegove stručnosti? Ovo su teme kojima su Fabienne Peter, ali i brojni drugi stručnjaci koje ćemo ugostiti u nadolazećoj diskusiji, posvetili više desetljeća proučavanja, zbog čega smo sigurni da će rasprava iznjedriti brojne kvalitetne i zanimljive ideje, te biti stimulativna kako za građane Opatije tako i za širu akademsku zajednicu.

Organizatori zato pozivaju sve zainteresirane građane da utorak navečer navrate do Kavane Continental, te uz kavu, čaj ili pivo uživaju u stimulativnim raspravama o izrazito aktualnim i relevantnim temama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...