Početna - IZDVOJENO - Opatija domaćin Međunarodne konferencije EDT DIGITOMICS

Opatija domaćin Međunarodne konferencije EDT DIGITOMICS

U opatijskom hotelu Ambasador danas je otvorena Međunarodna znanstvena konferencija Economics of Digital Transformations (EDT) DIGITOMICS.

Cilj Konferencije je prikazati rezultate istraživanja eminentnih međunarodnih i domaćih istraživača s naglaskom na prilike kao i probleme do kojih dolazi zbog naglog razvoja digitalnih tehnologija te sve većeg upliva digitalizacije u ekonomske procese.

Konferenciju organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci sa svojim domaćim i inozemnim partnerima, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Prisutnim sudionicima i gostima na svečanom otvaranju su se obratili predsjednik Programskog odbora prof. dr. sc. Saša Drezgić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alen Host, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije dr. sc. Emil Priskić i predstavnik PGŽ direktor Rea Kvarnera Darko Jardas.

Zadovoljstvo što se ova međunarodna konferencija održava u Opatiji istaknuo je zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić, koji je sudionicima poželio dobrodošlicu.

– Digitalizacija je tema koja je danas jako bitna ne samo za Hrvatsku, već i za Europu i cijeli svijet. Grad Opatija je prošle godine potpisao Sporazum o izgradnji širokopojasne infrastrukture, koja će osigurati brzi pristup internetu što je nužan preduvjet ekonomskog razvitka našeg kraja. Naš grad je u potpunosti digitaliziran, a digitalizacija je vrlo bitna kada govorimo o gospodarskom razvitku. I ova konferencija poslat će poruku da moramo iskoristiti prilike kako bismo se brže razvijali, kazao je Priskić te zaželio sudionicima uspješan rad i ugodan boravak u Opatiji.

Konferencija je, osim što je posvećena znanstvenoj javnosti, interesantna i za širu javnost, pa će se za vrijeme konferencije održati i niz okruglih stolova o učincima digitalizacije na monetarni sustav, fiskalni sustav te lokalni ekonomski razvoj, kao i o Industriji 5.0, koja predstavlja integraciju između čovjeka i tehnologije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Festival rekreacije – video spot

Pogledajte spot sa 7. Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju 7. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i ...