Početna - IZDVOJENO - Opatija: jesenska eko tržnica
eko sajam

Opatija: jesenska eko tržnica

Ove se subote u Opatiji, na trgu ispred tržnice Opatija u terminu od 8 do 14 sati, uz financijsku potporu Grada Opatije, u suradnji s poduzećima Komunalac d.o.o., Parkovi Opatija d.o.o. te Liburnija parking d.o.o. održat će se projekt eko tržnica.

Ove je godine eko tržnica u jesenskom ruhu, a po prvi puta poprima međunarodni karakter s obzirom da će eko tržnicu posjetiti gosti iz Slovenije, točnije iz Ilirske Bistrice i Postojne.

Na ovakvome tipu tržnice očekuju nas proizvodi koji su ponosni vlasnici eko certifikata ili će to tek postati (oni koji su u fazi dobivanja eko certifikata). Tako će nas na eko tržnici dočekati ponuda voća i povrća te njihovih prerađevina, sira i mliječnih proizvoda, kruha, meda i proizvoda od meda, maslinovog ulja, proizvoda od lavande i još mnogo drugih proizvoda.

Ekološke tržnice odličan su način direktne kupnje od samih proizvođača, proizvoda koji su provjereni i certificirani. One omogućavaju zaštitu potrošača kroz garanciju porijekla i kvalitete proizvoda te jačanje lokalne ekonomije. Kao i seljačke, ekološke tržnice postaju sve popularnije u Hrvatskoj, a diljem Europe se redovito održavaju uz stručnu, organizacijsku i financijsku podršku lokalnih vlasti. Za razliku od tržnica na malo ili prigodnih tržnica, ekološke i seljačke tržnice namijenjene su prodaji isključivo proizvoda iz vlastite proizvodnje. Time se pridonosi lokalnoj proizvodnji i razvoju ruralnih sredina, kao i samozapošljavanju te održivom razvoju.

Stoga ne bi bilo loše posjetiti i podržati ovakav projekt koji je hvale vrijedan, ali i kupiti nešto na takvoj tržnici s obzirom da je sve izuzetno zdravo i ekološko i još k tome, svi izloženi proizvodi posjeduju potrebne certifikate koji potvrđuju njihovu autentičnost i “zdravlje”.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...