Početna - IZDVOJENO - Opatija – Mjere pomoći građanima i poduzetnicima

Opatija – Mjere pomoći građanima i poduzetnicima

Zakup gradskog poslovnog prostora, komunalna naknada

Obzirom na činjenicu da je velik broj građana i poduzetnika u Opatiji ovisan o cjelogodišnjem turističkom poslovanju te će novonastala situacija s pandemijom korona virusa u svijetu zasigurno ostaviti ekonomske posljedice, gradonačelnik Ivo Dujmić je danas donio odluke o prvim mjerama pomoći građanima i gospodarstvu.

Prva je mjera za olakšavanje novonastale situacije, koja vrijedi za sve obveznike komunalne naknade (građane i poduzetnike) odgoda datuma dospjeća obveza na osnovu komunalne naknade za mjesec dana od datuma koji piše na računu.

Druga mjera vrijedi za zakupce poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Ukoliko oni odluče ne raditi od 17. ožujka do 17. travnja, bit će oslobođeni plaćanja zakupa u tom vremenskom razdoblju, uz uvjet da dokažu da u tom razdoblju nisu radili.

Zatvaranje poslovnih prostora u narednom razdoblju preporuča se i ostalim poslovnim subjektima na području Grada Opatije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Bendu Po’ Metra Crijeva ukradena velika količina glazbene opreme, mole građane za pomoć

Između 25. i 26. ožujka na području Srdoča u Rijeci nepoznati počinitelj provalio je u podrumske prostorije stambene zgrade te ...