Početna - SPORT - Novo rješenje rekonstrukcije opatijskog igrališta : stadion za Treću ligu

Novo rješenje rekonstrukcije opatijskog igrališta : stadion za Treću ligu

OPATIJA –     Novi nogometni stadion s 590 sjedećih mjesta .

U suterenu nalazimo  svlačionicom za domaći i gostujući tim, suce, delegate, liječnike, zatim središnju etažu s prostorom za novinare i na gornju etažu s multifunkcionalnim prostorom koji bi se inače koristio kao ugostiteljski, a u vrijeme utakmica kao vip prostor, te s dvije pristupne ceste, jednom za službene osobe i igrače , te drugom za gledatelje.

– idejno je rješenje  prezentirao arhitekt Siniša Zdjelar iz tvrtke ZDL Arhitekti.

Nakon analize prostornih parametara i urbanističke dokumentacije koja je trenutno na snazi, izazov te lokacije je najviše bio pomiriti ono što Hrvatski nogometni savez u svojim uvjetima traži u smislu pristupa službenih osoba i sudionika sportskog događaja.

Pristupi za Drugu, čak i Treću ligu, moraju biti razdvojeni i jasno naznačeni. Budući da je to lokacija okružena gustom izgradnjom, kućama u privatnom vlasništvu, morali smo pribjeći metodama koje nisu sasvim jednostavne u rješavanju problema.

Na prezentaciji idejnog rješenja gradonačelnik Ivo Dujmić istaknuo je kako će o ovom rješenju još jednom imati priliku raspravljati gradski vijećnici, a dat će ga na uvid i opatijskoj javnosti.

– Želimo konsenzus svih onih kojih se ovaj projekt tiče, gradskog vijeća, nogometnog kluba i javnosti, da vidimo što to Opatija želi.     Ovaj prijedlog koji danas vidite imali smo prošle godine, međutim Uprava NK Opatija je smatrala da bi bilo dobro da ispitamo mogućnost gradnje stadiona koji bi zadovoljio uvjete za igranje Druge HNL-a. Zamolili smo arhitekta da ispita je li to moguće. To je ispitano i utvrđeno je da prostorne mogućnosti ne zadovoljavaju kriterije za Drugu ligu. Prema tome, Opatija mora ostati na uređenju igrališta za Treću ligu     –   rekao je Dujmić, a na pitanje kada bi se ova gradska investicija mogla realizirati i zbog čega se još nije krenulo u izradu glavnog i izvedbenog projekta za što su novci već osigurani u ovogodišnjem proračunu, Dujmić odgovara neodređeno.

– Moja je želja da to bude sutra, međutim moramo biti realni. Mi moramo pripremiti projekte, a kada bude mogućnosti, ići ćemo u izradu glavnog i izvedbenog projekta. Sada ćemo dati ovo rješenje na Gradsko vijeće, prezentirati javnosti i vidjeti da li to žele – rekao je Dujmić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Visoka pobjeda Opatijki

U 8. kolu 3. hrvatske rukometne lige – zapad, opatijske su rukometašice uvjerljivo svladale goste iz RK Ogulin rezultatom 43-10. ...