Početna - IZDVOJENO - Opatija u ožujku ponovo postaje Oaza wellnessa

Opatija u ožujku ponovo postaje Oaza wellnessa

Ožujak donosi buđenje prirode i ljudskog organizma nakon dugih i hladnih zimskih mjeseci, a pravi poticaj na oživljavanje duha i tijela u Opatiji daje manifestacija „Ožujak – oaza wellnessa“, koja spaja dugu tradiciju Opatije kao lječilišne destinacije i suvremene ponude wellness tretmana i aktivnog odmora.

Tijekom čitavog mjeseca u kojem zima prelazi u proljeće brojni wellness centri i poliklinike ponudit će posebno osmišljene tretmane i usluge, Turistička zajednica grada Opatije svake subote poklonit će svim zainteresiranima aktivne šetnje i nordijsko hodanje uz pratnju stručnih trenera, a u suradnji s najpoznatijim hrvatskim trenerom magistrom kineziologije Marijom Mlinarićem održat će se i otvoreni trening kao finale najveće on-line akcije „Izazov – Zdrav život postaje navika“.

Mlinarićev program privukao je gotovo 50 tisuća ljudi koji su se u izazov za zdrav život uključili putem društvenih mreža, a završni trening održat će se u subotu, 24. ožujka u 12:00 sati na Velikoj Ljetnoj pozornici ili – u slučaju lošeg vremena – u Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Na ovom sportskom druženju sudjelovat će finalisti akcije, uz brojna iznenađenja i odličnu atmosferu, a pridružiti mu se mogu i svi ljubitelji sportskih aktivnosti.

Priliku za rekreaciju, ali i upoznavanje opatijske povijesti imat će i sudionici besplatnih šetnji i nordijskog hodanja koje Turistička zajednica u suradnji s Klubom za športsku rekreaciju Gorovo organizira svake subote, počevši od 3. ožujka pa sve do 31. ožujka, sa startom u 10:00 sati ispred Vile Angioline. Sudionici će moći izabrati jednu od četiri previđene rute, koje će savladati uz pomoć stručnih trenera i osiguranih sportskih rekvizita, odnosno štapova za nordijsko hodanje. Najkraća staza, duga 4 kilometra, provest će ih obalnim šetalištem od Opatije do Voloskog i natrag, a nešto duža, ali i dalje lagana staza, vodi u suprotnom smjeru – na šest kilometara dugu šetnju lungomarem od Opatije do Ičića i natrag.

Srednje teška staza povezat će „plavu“ i „zelenu“ horizontalu Opatije, odnosno lungomare i Šetalište Carmen Sylva, u šetnju dugu 10 kilometara koja će od parka voditi preko Slatine i rute Carmen Sylva do Pobri, uz povratak preko Voloskog i lungomarem do Opatije. Najteža staza duga osam kilometara proći će povijesnim putem Mlekarice, nazvanim u čast ženama koje su tim putem iz opatijskog zaleđa u povijesti nosile mlijeko, povrće, voće,  drvo za ogrijev ili drveni ugljen u Opatiju. Šetači će stazu proći u „suprotnom smjeru“, krećući od Opatije preko Slatine i izvora Vrutki do Veprinca, spuštajući se zatim preko Bregi i Šetališta Carmen Sylve do Opatije.

U manifestaciju „Ožujak – oaza wellnessa“ uključeni su Thalasso Wellness Centar, Spa & Beauty Laurus hotela Villa Kapetanović, Spa Navis Design hotela Navis Opatija, Studio za masažu i njegu tijela „Noa“, Poliklinika „Smile“, Spa & Beauty centar hotela Bristol Opatija by OHM Group, Royal Spa hotela Milenij, Wellness Oasis Grand hotela 4 opatijska cvijeta, Five Elements Remisens Premium hotela Ambasador, Wellness centar hotela Savoy te Wellness akademija & Medical Wellness – Ortosan Opatija. Za svoje su posjetitelje pripremili široku paletu usluga, radionica i promotivnih paketa, posebno osmišljenih za ovu manifestaciju, među kojima se ističu masaže kavijarom, ružmarinom, eteričnim uljima ili pak čokoladom, ali i tretmani medicinskim i wellness aparatima.

Kao podsjetnik na povijesni razvoj wellnessa i medicine u Opatiji, tijekom ožujka će poslužiti izložba Hrvatskog muzeja turizma “Hommage a dr. Julius Glax” o opatijskom turističkom i lječilišnom pioniru, koja se može u Vili Angiolini razgledati svakog dana od 10 do 17 sati.

Preuzeto: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...