Početna - SPORT - Opatija postaje baza hrvatske košarkaške reprezentacije?

Opatija postaje baza hrvatske košarkaške reprezentacije?

Opatijska sportska dvorana “Marino Cvetković” tijekom ljeta prošle godine na nekoliko je dana ugostila hrvatsku košarkašku prezentaciju koja je bila domaćin međunarodnom prijateljskom turniru na kojem su još sudjelovale reprezentacije Slovenije i Ukrajine.

Tri dana Opatija je živjela u znaku košarke zahvaljujući brojnim zvijezdama, uključujući i NBA igrače, a atmosfera koja je vladala u dvorani tijekom utakmice očito je itekako izmamila osmijeh na lica čelnika Hrvatskog košarkaškog saveza te upravo zahvaljujući tome Opatija je glavni kandidat da postane njihova baza u nadolazećim godinama.

“Zahvaljujući prošlogodišnjem iskustvu želimo nastaviti s našim programima u Opatiji. Vjerujem da će u skoroj budućnosti doći do novog dolaska reprezentacije u Opatiju. Imamo i nekih drugih planova koji neće biti vezani samo uz reprezentaciju, nego i klubove. U neku ruku može se reći da bi Opatija mogla postati naša baza. Sigurno da želimo u budućnosti proširiti našu suradnju s Opatijom”, rekao je za Fiuman.hr glavni tajnik HKS-a, Josip Vranković.

kosg

Opatijskim domaćin košarkašima, Robert Jurković, još je jednom upoznao čelnike HKS-a s infrastrukturom koja je na raspolaganju, a primio ih je također i zamjenik opatijskog gradonačelnika. Emil Priskić iskazao je zadovoljstvom s velikim planovima koji su mu predstavljeni.

“Grad Opatija podržava inicijativu Hrvatskog košarkaškog saveza. Rekli su mi tijekom kratkog razgovora da su bili iznimno zadovoljni prošlogodišnjim gostovanjem u Opatiji, pa ne vidim razloga da i ubuduće ne surađujemo na taj način. Nadam se da će se dogoditi event koji se planira već na samom početku ljeta, a postoji i najava dugoročnije suradnje u trajanju od četiri godine. Nadam se da će to realizirati u skorašnjem razdoblju te ćemo o tome detaljnije izvijestiti kad bude potpisan ugovor”, rekao je Priskić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Antonja, podizanje karnevalske zastave i Pusta

Četvrtak, 17.01.2019. 11:00 h Opatijska tržnica Tradicionalno na blagdan Sv. Antuna Opata u Opatiji započinje “peto godišnje doba” – Karneval.   ...