Početna - IZDVOJENO - Opatija s kraja 19. stoljeća na fotografijama Austrijskog  državnog arhiva u Hrvatskom muzeju turizma
angelina

Opatija s kraja 19. stoljeća na fotografijama Austrijskog  državnog arhiva u Hrvatskom muzeju turizma

U Švicarskoj kući Hrvatskog muzeja turizma otvara se u ponedjeljak, 27.6.2016. u 19 sati, appendix izložbe „Pozdrav iz Opatije“: Opatija s kraja 19. stoljeća na fotografijama Austrijskog državnog arhiva.

Fotografije odabrane za ovu prigodu vlasništvo su Austrijskog državnog arhiva u Beču i prvi put se izlažu u Hrvatskoj.

Prizori  u kojima ima malo ljudi: mirna opatijska luka, vila Amalia, Mandrija s tek ponekim šetačem, stolić s dvije prazne stolice ispred vile Angioline, skromna terasa ispred hotela Kvarner…- prizori su  turističke atmosfere kakva je nama danas nepoznata: mirna, sjetna i tiha. Ovi su prizori svjedoci europskog romantizma i eskapizma i uloge koju je u takvom društvu kraja 19. stoljeća odigrala Opatija.

Izložba je realizirana u suradnji Hrvatskog muzeja turizma i Austrijskog državnog arhiva, uz pomoć g. Manfreda Matzke, predstojnika Ureda saveznog kancelara Republike Austrije, ističe ravnateljica Katarina Mažuran Jurešić. Autor postava je Giulio Bonačić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

EPK Susjedstvo Kastav inicijativom prema ministarstvima poziva: Sačuvajmo ugrožene jezike!

Na web platformi susjedstva Kastav predstavljena je, između ostalog, i inicijativa za očuvanjem svih dijalekata hrvatskog jezika, a sljedećeg će ...