Početna - GOSPODARSTVO - Opatijci čekaju nove POS-ove stanove

Opatijci čekaju nove POS-ove stanove

Rok je u odnosu na plan “probijen” za punih godinu dana, jer su se građevine na lokaciji iznad Vage počele graditi na kraju 2011. godine, a prema procjeni su stanovi trebali biti gotovi u šesnaest mjeseci.

Deset godina iščekivanja za gradski stan. Rok koji su protekle jeseni dali investitori, nanovo se neće ispoštovati. Rečeno je bilo kako će radovi biti završeni u travnju ove godine i kako će se krenuti s useljenjem, došlo je do nedostatka dozvole za uređenje okoliša, te će se zbog toga rok ponovo pomaknuti.

Rok je probijen punih godinu dana, a prema svemu sudeći 48 obitelji koje čekaju na stan morat će pričekati još neko vrijeme. Grad Opatija je u tom objektu otkupio 38 stanova koji su namijenjeni rješavanu stambenoga pitanja osobama s gradske Liste reda prvenstva za dodjelu stanova u najam, Lista je javna.

Grad Opatija je proteklih dana uputio požurnicu u APN (Agencija za posredovanje i promet nekretnina), s upitom o potvrdi toga datuma predaje stanova, najavljenog u listopadu lani.

Gradonačelnik Opatije svjestan je da se radovi vrlo sporo odvijaju. Kaže kako je više puta pisano APN-u zbog činjenice da radovi ne napreduju intenzitetom kojim bi trebalo, ali isto tako dodaje kako je Grad nemoćan bilo što izmijeniti. S obzirom na radove koji nsu započeli u centru Matulja i gužve koje su se zbog toga počele stvarati i na nekim drugim opatijskim gradskim prometnicama, što prije treba poraditi na tome da se prometnica uz gradilište POS-ovih stanica stavi u funkciju i tako ponovo upostavi jednosmjerni promet iz Opatije za Matulje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...