Početna - GOSPODARSTVO - U Opatiji održana tribina o parkingu

U Opatiji održana tribina o parkingu

U Vili Antonio održana je prva od najavljenih tribina na temu kreiranja novih uvjeta organizacije javnih parkirališta na području grada.

Uvodnu riječ imao je gradonačelnik Ivo Dujmić koji je nazočne sudionike na tribini upoznao s ključnim informacijama oko preuzimanja upravljanja parkingom, održavši i kratku prezentaciju (koja je dostupna preko označenog linka). Sudjelovao je i direktor tvrtke Opatija 21. Igor Štok i dio gradskih vijećnika, a na tribinu je stiglo oko stotinjak građana.

Podsjetimo, nakon što istekne ugovor o koncesiji s tvrtkom koja je deset godina bila koncesionar javnih parkirnih površina u Opatiji u ožujku ove godine, Grad Opatija preuzet će upravljanje javnim parkinzima, preko gradske tvrtke Opatija 21. koja će operativno voditi tu djelatnost. Opatija 21 intenzivno se priprema za preuzimanje javnih parkinga kako bi sustav glatko prešao iz jednog oblika u drugi oblik upravljanja, te da građani i ostali korisnici javnih parkirnih površina ne osjete promjene zbog prebacivanja sustava koje u organizacijskom smislu nisu zanemarive.

Prije no što se kreiraju konačni novi uvjeti parkiranja, provodi se niz savjetovanja s građanima, pa je tako otvoreno i javno savjetovanje na www.opatija.hr koje traje do 2. ožujka, te se u veljači organiziraju i javne tribine na kojima građani mogu artikulirati svoje ideje, prijedloge i razmišljanja ili kvalitetnije upoznati sa novinama.

Tokom tribine građani su još jednom mogli vidjeti putem prezentacije novosti koje predlaže Opatija 21., dok se tema parkinga u vrijeme rasprave uglavnom svela na govore političara i monologe nekolicine građana koji su govorili o svojim privatnim problemima – uglavnom nevezani uz parking.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

CJELOVEČERNJI PROGRAM UABA LIBURNIJE U LIPI

U petak 15. veljače s početkom u 17.00 sati, u Memorijalnom centru Lipa pamti održat će se cjelovečernji program Udruženja ...