Početna - IZDVOJENO - Opatijska glazbena priča- North Coast Vibes
north_coast_vibes
web

Opatijska glazbena priča- North Coast Vibes

Kako zvuče ‘‘vibracije sjeverne obale’‘? Prema opatijskim glazbenicima, DJ-evima i glazbenim producentima koji su se okupili u kolektiv North Coast Vibes, riječ je  o mješavini jazza, downtempo, fusion i chillout glazbe, koju su oni nazvali ‘‘Adriatic lounge’‘. Javnosti je ljetos podijeljen CD u sklopu promotivne kampanje za Somersby, a CD je tad i predstavljen, drugi dio materijala nalazi se na novom albumu pod imenom ‘‘The Lion From The Planet Rotar’‘, a traže izdavača.

Ime North Coast Vibes uzeli smo jer živimo na sjevernoj obali Jadranskog mora, i tu stvaramo svoje vibracije. To nije ništa opasno, jer ovo je područje najsigurnije od potresa. Zapravo, čitava priča krenula je prije otprilike pet godina. Amor i ja smo se upoznali i razmišljali kako bi bilo dobro da počnemo nešto zajedničko svirati, tu se našao i Ola, pridružio nam se Niklas i tako smo krenuli, kaže Davor Vučetić, bivši basist nekad popularne jugoslavenske metal grupe ‘‘Dr. Steel’‘, u društvu Zlatka Olića, multiinstrumentaliste i nekadašnjeg člana poznatog benda ‘‘Beta Centaury’‘ te dugogodišnjeg DJ-a i glazbenog producenta Amora Jasharija.

Ovaj trojac čini osnovu pokreta koji je u proteklih pet godina iznjedrio dvadesetak impresivno kvalitetno produciranih i realiziranih skladbi, što osnovu imaju u elektronskim ‘‘beatovima’‘, iznad kojih su odsvirani ‘‘živi’‘ instrumenti, i za koji je mastering radio Zorko Opačić u Zox Studios u Amsterdamu.

U pet godina napravili smo dvadesetak pjesama. Odlučili smo svirati živu glazbu, svi instrumenti su doista odsvirani, nisu korišteni ‘‘loopovi’‘, nego je samo Amor postavio ‘‘groove’‘ jer nemamo bubnjeva. Nismo mi zapravo nikakav bend, više smo kao nekakav projekt – nađemo se i spontano stvaramo, snimamo nove stvari, smišljamo ideje… Tako to nekako ide, objasnio je Olić.

Uz njih trojicu, od prvih dana u projektu sudjeluju Željko Vuković, poznatiji kao DJ Sub, gitarist Igor Perović te Šveđanin Niklas Peerson – saksofonist i klavijaturist, ali i niz drugih suradnika kao što su pjevačica Astrid Kuljanić, harmonikaš Silvano Martinčić Salpa, gitaristi Luca Morosin i Green Buddha, vokali Erika Rossetto, Jessica Rosenqvist, MC Rob G, Yuji Oshima i Christine Okersek, kao i producent DJ Below Bangkok – među kojima su neki i sami Opatijci, neki Riječani, a drugi pak Talijani, Šveđani, Amerikanci, Austrijanci i Japanci, odnosno glazbenici koji su iz čitavog svijeta stigli upravo na ovu ‘‘sjevernu obalu’‘ kako bi dali svoj doprinos uzbudljivom opatijskom kolektivu.

Svi ljudi koji su sudjelovali na neki su način vezani uz Opatiju, redovito dolaze ovamo ili ih za taj grad veže neka nostalgija… Opatija je naša točka sastajanja, a more nam je izvorna inspiracija, pa ispada da je glazba koju stvaramo zapravo glazba koju volimo slušati kad smo pokraj mora. To je sve nastalo spontano, povezala nas je ljubav prema glazbi i ovom kraju, sveje nekako ‘‘kliknulo’‘, kazao je Vučetić, koji je s pojedinim članovima kolektiva kao DJ – pod imenom ‘‘Selecter…From Venice’‘ imao i priliku Opatijcima puštati ovu glazbu uz samo more – u nekadašnjem lonuge baru Tantra na plaži Lido. Sad se njihovu glazbu, pak, može poslušati na internetu, jer prvi album koji im je izdan već je odavno razgrabljen i više se ne može nabaviti niti jedan primjerak.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi luksuzni hotel u Ičićima

Iako je pred projektom još brdo izazova, na jesen bi trebala započeti gradnja novog luksuznog hotela uz marinu u Ičićima ...