Početna - GLAZBA - Opatijska Ljetna pozornica ugostit će „Groficu Maricu“

Opatijska Ljetna pozornica ugostit će „Groficu Maricu“

U izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“

groficamarica-17

Nakon najave otvorenja Ljeta na Ljetnoj 2020. s nastupom jednog od najpoznatijih svjetskih komičnih baletnih ansambala „Les Ballets Trockadero de Monte Carlo“, iz Festivala Opatija najavljuju još jednu kazališnu poslasticu za tople ljetne večeri – „Groficu Maricu“ u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“.

groficamarica-103

„Grofica Marica“, opereta u tri čina, nastala između dva rata (1924.), objedinjuje najbolje od bečke operetne tradicije i mađarskih vatrenih ritmova, ali uključuje i američke utjecaje, pa uz valcere nalazimo i foxtrot i shimmy. Gotovo svi glazbeni brojevi postali su hitovi i predstavljaju retro poslasticu za sve generacije. Ova antologijska opereta gotovo sto godina nakon praizvedbe i dalje je, u novim izvedbama, redoviti gost europskih i svjetskih scena.

Zaplet započinje kada se samostalna, bogata, podjednako lijepa i duhovita grofica poželi riješiti udvarača koji u poslijeratnoj krizi jure za njom zbog njezinog novca, stoga izmisli nepostojećeg zaručnika kako bi ju pustili da na miru uživa u životu u očekivanju prave ljubavi. Stvari, međutim, ne idu onako kako je planirala…

Groficu je dosad samo u Hrvatskoj gledalo više od 150 tisuća gledatelja i iznova iz godine u godinu oduševljava nove generacije. Uz Orkestar, Zbor i Balet pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića i redateljskom palicom Ozrena Prohića, glavne uloge u opereti tumače Sandra Bagarić, Ervin Baučić, Dražen Bratulić, Danijela Pintarić, Dubravka Ostojić i dr. članovi ansambla Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“.

groficamarica-30

Opatijska Ljetna pozornica ugostit će „Groficu Maricu“ 24. lipnja 2020., a ulaznice po cijeni od 140 do 180 kuna kreću danas (5. ožujka 2020.) u prodaju na prodajnim mjestima i online u sustavu Mojekarte, kao i u uredu Festivala Opatija radnim danom od 8 do 16 sati.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...