Početna - IZDVOJENO - Opatijska policija uspješno riješila prijevaru od preko 50.000 kuna

Opatijska policija uspješno riješila prijevaru od preko 50.000 kuna

Policijski službenici Policijske postaje Opatija vrlo brzo su riješili počinjenje kaznenog djela računalne prijevare što je evidentirano prošli tjedan. Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja, u suradnji sa zagrebačkom VII. policijskom postajom Trešnjevka, je otkriveno kako je 22-godišnja hrvatska državljanka uplatila 52 250 kuna na online račun tvrtke koja se na internetu bavi igrama na sreću.
Podsjećamo, taj novac je otuđen 57-godišnjem hrvatskom državljaninu putem kreditne bankovne kartice kada je 19. travnja na jednoj od društvenih mreža pronašao oglas za povoljnu kupnju alata te kontaktirao s nepoznatim prodavateljem. Pri tome je toj nepoznatoj osobi poslao svoj broj kreditne bankovne kartice s PIN-om te je istog dana izvršena transakcija kojom je oštećen za 52 250 kuna.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja otvorila bankovni račun na koji bi uplaćivala novac od prevarenih osoba što su se javile na njezin lažni oglas o prodaji alata za simboličnu cijenu. Tako je umjesto za dogovorenu cijenu alata, u ovom slučaju s računa oštećenog uplatila na bankovni račun tvrtke još 50 000 kuna. Zahvaljujući pravodobnoj dojavi oštećenog građanina, zaustavljeno je podizanje tog novca te je 57-godišnjaku vraćeno otuđenih 50 000 kuna.
Radi osnova sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela računalna prijevara, po završetku istraživanja, 22-godišnja osumnjičenica je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...