Početna - IZDVOJENO - Opatijski bodybuilder Lorenzo Marinčić osvojio srebro na amaterskoj Olympiji

Opatijski bodybuilder Lorenzo Marinčić osvojio srebro na amaterskoj Olympiji

Početkom listopada 23-godišnji Opatijac Lorenzo Marinčić osvojio je srebro na juniorskoj amaterskoj Olympiji u Campodarsegiu kraj Padove u Italiji.

Mladi bodybuilder objašnjava kako se radi o visoko prestižnom internacionalnom amaterskom natjecanju u američkoj NPC federaciji te da jedino preko te federacije može postati profesionalac kojemu je omogućen put do samog vrha bodybuildinga, a taj vrh je Mr. Olympia natjecanje.

Za natjecanje takvog kalibra pripremao se punih pet mjeseci u kojima je, kako sam kaže, jeo šest točno izmjerenih obroka dnevno, odvozio 45 minuta visokog intenziteta na sobnom biciklu natašte te odrađivao pet teških treninga tjedno u teretani. Objasnio nam je da iako se radi o individualnom sportu ipak ne bi postigao ovakav rezultat i napredak od prošlogodišnjeg drugog mjesta na državnom prvenstvu bez velike pomoći i doprinosa drugih.

“Za početak bih se zahvalio svojoj djevojci Ivi Kinkeli te svojoj i njenoj obitelji, posebno svome ocu Robiju Marinčiću i njihovom restoranu bianco&neru na pokroviteljstvu. Nadalje, zahvaljujem se svom treneru i prijatelju Svenu Agiću, mentoru Mariju Jarnečiću, vlasnici Dynamic Fitnessa u opatijskoj sportskoj dvorani Tanji Petković, ali i mnogobrojnim prijateljima i pratiteljima na velikoj podršci u toku priprema”, rekao je Marinčić te zatim otkrio svoje daljnje planove.

“Što se tiče budućih planova moram još “nabiti” minimalno pet do deset kilograma te se natjecati s oko 95 kilograma težine kako bih bio konkurentan u seniorima. Za takav pothvat moram pauzirati cijelu 2019. godinu i natjecati se tek u proljeće 2020″, istaknuo je Marinčić.

Ako ste zainteresirani pratiti njegov rad ili ako imate dodatnih pitanja možete ga pronaći Instagramu pod imenom lorenzo_marincic.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Brseč u centru Tik-tok skandala

Kako javlja portal Index.hr Saomai iz Beča koju na TikToku prati preko 213 tisuća ljudi postala je ultimativna zvijezda u ...