Početna - IZDVOJENO - Opatijski gradonačelnik održao primanje za generalnog konzula Italije Davidea Bradaninija

Opatijski gradonačelnik održao primanje za generalnog konzula Italije Davidea Bradaninija

Gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin sa zamjenicom Kristinom Đukić održao je primanje za generalnog konzula Italije u Rijeci Davidea Bradaninija. U pratnji generalnog konzula Bradaninija bila je pomoćnica konzula Ileana Jančić i predstavnici Zajednice Talijana Opatije: predsjednica Sonja Kalafatović, potpredsjednik Giulio Bonačić i Norma Tuliak Srbulj.

– Zahvaljujem gradonačelniku na srdačnom primanju i ujedno mu čestitam na osvojenom povjerenju građana Opatije. Imamo izvrsne suradničke odnose s Gradom Opatijom i želimo i dalje jačati dobre odnose između naših država. Generalni konzulat otvoren je za zajedničke projekte poput novih bratimljenja s talijanskim gradovima i razmjene učenika. Razgovarali smo i o epidemiološkoj situaciji te kako možemo na jesen održati kulturne događaje u organizaciji Zajednice Talijana prema važećim mjerama. Posebno zahvaljujem gradonačelniku na brizi za našu Zajednicu Talijana u Opatiji koja ove slavi 75 godina od osnutka, rekao je generalni konzul Bradanini.

– Konzul je naš sugrađanin što me zaista raduje. Prvo sam mu čestitao na pobjedi Azzurra na europskom nogometnom prvenstvu, što se i u mojoj kući slavilo kao da je Hrvatska pobijedila. Velik broj naših građana navijao je za Italiju, logično je da smo povezani, dijeli nas samo granica, a veže sličan mentalitet. Sada nam je cilj još bolje povezivanje kroz škole i razmjenu mladih. U našem se Dječjem vrtiću provodi program na talijanskom jeziku, uči se i u školi, no predloženo je uvođenje jednog jačeg C2 programa u opatijskoj osnovnoj školi, istaknuo jegradonačelnik Kirigin. 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...