Početna - IZDVOJENO - Opatijski Grand Hotel Adriatic u prodaji
web

Opatijski Grand Hotel Adriatic u prodaji

Međunarodni investicijski hotelijerski posrednik Hotelinvest oglasio je prodaju opatijskog Grand Hotela Adriatic u vlasništvu slovenske hotelske grupacije LifeClass po indikativnoj cijeni za sve dionice od 5,5 milijuna eura i s rokom za predaju neobvezujućih ponuda do 8. svibnja ove godine.

Oglas za prodaju tog opatijskog hotela, izgrađenog davne 1963. godine, objavljen je na web stranici Hotelinvesta te uz ostalo i u hrvatskom dnevnom tisku uz napomenu da je hotel u vlasništvu LifeClassa koji hotelom i upravlja kao i da se može kupiti sa ili bez uprave/menagementa LifeClassa.

Osim navedene indikativne cijene za kupnju svih dionica u oglasu se ističe i da kupac preuzima odgovornost za dugoročni dug od 7 milijuna eura, kao i da se postojeći gubici prenose, što utječe na ublažavanje budućeg poreza na dobit.

Za Grand Hotel Adriatic navodi se da je kompleks sa tri i četiri zvjezdice na morskoj obali koji se prostire na površini od 16.846 metara četvornih te da raspolaže s 307 smještajnih jedinica, konferencijskim te spa i beauty centrima, unutarnjim bazenom i koncesijom za plažu.

Spominje se i mogućnost razvoja dodatnog potencijala, objekta sa 200 smještajnih jedinica i više od 480 parkirnih mjesta, kao i da je kapitalnim ulaganjem moguće povećanje broja kreveta, a da je restrukturiranjem postignuto povećanje profitabilnosti hotela.

Grand Hotel Adriatic jedan je od najvećih i najpoznatijih opatijskih hotela, pogotovo u segmentu kongresne ponude, a u svojoj dugoj povijesti promijenio je nekoliko vlasnika, od riječkog Brodokomerca, u čijem je sastavu bio do 1990-ih, do slovenskog Istrabenza odnosno Istrabenz Turizma i LifeClassa.

Zadnjih nekoliko godina već je nekoliko puta oglašavana njegova prodaja, ali se novi kupac/vlasnik nije našao, piše poslovni.hr.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...