Početna - IZDVOJENO - Opatijski Kukali pozivaju da na Novu godinu s njima zaigrate picigin!
kukali opatija
foto:facebook

Opatijski Kukali pozivaju da na Novu godinu s njima zaigrate picigin!

Sezona kupanja u Opatiji počinje prvoga dana nove godine: tradicionalno novogodišnje kupanje najavili su članovi opatijske udruge “Kukali” konferencijom za novinare, koju su, da bi sve bilo u skladu s događanjem na koje pozivaju, održali – u moru.

Odjeveni u replike kupaćih kostima iz doba Austro-Ugarske, opatijski su Kukali na sebi svojstven način – piciginom najavili svoje tradicionalno 13. novogodišnje otvaranje sezone kupanja. Prvoga dana nove 2017. godine, na Slatini, ispod kipa Djevojke s galebom, osim petnaestak članova udruge, očekuju i turiste, ali i domaće stanovnike kako bi novogodišnjim kupanjem promovirali svoj kraj, zdrav život i čisto more.

Otvaranje kupališne sezone ove je godine ušlo i u službeni program Opatija adventa, a odlučite li se na ovaj način ući u novu s Kukalima, potrebno je da imate više od 15 godina te da donesete mornarsku majicu. More će, kažu prognoze, biti oko 12 stupnjeva “toplo”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com