Početna - IZDVOJENO - Opatijski kukali i službeno otvorili kupališnu sezonu 2018. na rezervnoj lokaciji

Opatijski kukali i službeno otvorili kupališnu sezonu 2018. na rezervnoj lokaciji

Promotori zimskog kupanja, Opatijski kukali i »pridruženi članovi«, među kojima je bilo i žena, u 13 sati i službeno su otvorili kupališnu sezonu 2018. godine.

Padala je jaka kiša, pa su ove godine bili dvostruko mokri, a uslijed juga i velikih valova koji su »napadali« Slatinu koja je poznata po otvorenom vjetru, kako bi se izbjegle opasnosti, zaigrali su picigin na rezervnoj lokaciji.

Umjesto kraj kipa Djevojke s galebom, dvadeset zimskih kupača s neizostavnim djedamrazovskim crvenim kapicama na glavi, otvorili su kupališnu sezonu u vjetru manje dostupnom morskom »bazenu«. Bilo je to njihovo 14. kupanje 1. siječnja na Slatini, gdje su nakon što su se zagrijali piciginom i nazdravili Novoj uz čašu pjenušca u moru, te su fotografije kišne, ali ipak romantične Opatije, ponovno obišle cijeli svijet, promovirali novogodišnje kupanje i pozvali goste da tijekom svih godišnjih doba odaberu ovaj grad za svoj odmor.

– Sretna Nova – orilo se Slatinom u dobrom raspoloženju, a publika ih je pratila ispod kišobrana, neki »sa sigurne udaljenosti« iza ograde ponad kupališta, no dio njih i blizu, kraj samog mora, osjetivši iz prve ruke svu jačinu juga koje do zaštićenijeg dijela plaže ipak nije prijetilo sigurnosti kupača.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen bogat program Marunade Dobreć

Ovogodišnja Marunada Dobreć dio je tradicionalnih manifestacija koje Opatija uključuje u program prekogranične suradnje u projektu Riviera4Seasons2  Drugi vikend Marunade, jedne ...