Početna - IZDVOJENO - Opatijski POS stanovi

Opatijski POS stanovi

O situaciji oko usporene gradnje stanova POS-a na Tošini, gradonačelnik Ivo Dujmić nedavno je i pismeno izvijestio premijera Hrvatske Zorana Milanovića, zatraživši da se on zauzme svojim autoritetom kako bi se gradnja privela kraju, odnosno ključevi stanova predali u posjed vlasnicima.

Na Tošini se u tri objekta izgradilo 48 stanova, od kojih je Grad Opatija u samom startu gradnje otkupio 38 stana kako bi riješio stambeno pitanje svojih sugrađana koji su se nalazili na gradskoj Listi reda prvenstva za najam stanova. Ostalih deset stanova prodavali su se prema ustaljenim kriterijima POS- ovih stanova.

No, unatoč višekratnim najavama dovršetka – stanovi i dalje nisu predani u posjed. Javnost s pravom zanima kada će ovi stanovi biti gotovi.

Jedan od rezultata jest i dogovor oko održavanja operativnih sastanaka predstavnika APN, projektanata, nadzornika, građevinara s predstavnicima Grada Opatije, na kojima se brzo i operativno dogovaraju daljnji koraci.

Danas je održan drugi u nizu sastanaka u spomenutom sastavu, a dogovoreno je i održavanje narednog za sedam dana. Osim što će na dnevnoj bazi biti u kontaktu svi mjerodavni za dovršetak objekata POS-a i uključeni u gradnju i uređenje okoliša zgrada, informacije će se pratiti i razmjenjivati i na ovim sastancima, te se pratiti situacija na terenu i tijek dogovorenih koraka.

Svi sudionici suglasni su oko toga da je nužno učiniti sve napore kako bi se stanovi POS što prije predali korisnicima, ali da krajnji rezultat bude kvalitetno rješenje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...