Početna - IZDVOJENO - Opatijski proračun veći za 2, 6 milijuna kuna- iznosi 221 milijun kuna
grad-opatija

Opatijski proračun veći za 2, 6 milijuna kuna- iznosi 221 milijun kuna

U nastavku 26. sjednice, koja je bila prekinuta tijekom izlaganja Rajne Miloš nakon što su oporbeni vijećnici ”srušili” kvorum, usvojena je odluka o osnivanju FLAG-a, Lokalne akcijske grupe u ribarstvu, dr.sc. Lidija Bagarić imenovana je za predsjednicu Odbora za proračun i predsjednicu Komisije za izbor i imenovanja umjesto Milovana Šepića kojeg je zamijenila u Vijeću, te je za suca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci predložena Eliana Čavrak.

Po završetku nastavka 26. sjednice, održana je redovna 27. sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici usvojili II. izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, II. izmjene Godišnjeg programa održavanja komunalne infrastrukture, II. izmjene programa spomeničke rente i II. izmjene proračuna Grada s II. Izmjenom Plana razvojnih programa.

Ovim aktima provedeno je usklađenje prihoda i rashoda Proračuna sa dosadašnjim ostvarenjem u tekućoj proračunskoj godini te očekivanom projekcijom do kraja proračunske godine. Nakon drugog rebalansa, proračun Grada Opatije viši je za 5,7 posto i iznosi 221 milijun kuna. Najveće promjene u apsolutnom iznosu iskazane su kod rashoda za nabavu nefinancijske imovine i to zbog provedbe ugovora o darovanju zemljišta od strane Vlade RH za izgradnju vatrogasnog doma. Rebalansom su osigurana i dodatna sredstva za dovršetak Kulturno-turističkog centra.

– Nedostaje nam 2,6 milijuna kuna za dovršetak investicije, a radi se o scenskoj tehnici i opremanju suterenskog prostora. To su radovi koji ranije nisu bili dogovoreni, ali zaključili smo da ih je bolje realizirati sada nego naknadno, kazao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.
Sanacija Obalne šetnice, na lokaciji kod Hotela Kvarner, i pristupna prometna komunikacija Amerikanskim vrtovima planiraju se u 2017. a do kraja godine očekuju se akti temeljem kojih će biti dozvoljena gradnja.

Značajna svota financija ulaže se u električne razvode, priključna mjesta i razglase na javnim površinama (Slatina, Park sv. Jakova i Park Angiolina) kako bi se omogućila realizaciju raznih događanja kojima će se obogatiti kulturno-turistička ponuda Grada, u skladu s potrebama i prijedlozima Turističke zajednice. Prva takva događanja odvijat će se vrlo skoro, već u sklopu predstojećeg Adventa u Opatiji. Za to su osigurana su i dodatna sredstva, i to namijenjena primjerenijom dekorativnoj rasvjeti i dekoraciji Opatije, kao i za same programe koji će se odvijati pred tržnicom, u parku Angiolina i ispred UP Juraj Šporer, te na Ljetnoj pozornici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...