Početna - IZDVOJENO - Opatijski sportski dan
sportski dan
foto: Grad Opatija

Opatijski sportski dan

Opatijski sportski dan održat će se pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u petak, 9. rujna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković s početkom u 11.00 sati, a manifestacijom će se ujedno obilježiti i Hrvatski olimpijski dan, najavili su na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Sportskog saveza Grada Opatija Fernando Kirigin, ravnatelj Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Fredi Glavan, direktor Kluba za Športsku rekreaciju „Gorovo“ Dalibor Korenić i tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić

– Sportski savez već treću godinu zaredom organizira Opatijski sportski dan uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“ i Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“ te pod pokroviteljstvom Grada Opatije i svake godine nastojimo ubaciti nešto novo u program. Tako smo ove godine pripremili prikazivanje filma o Janici i Ivici Kostelić „Gnothi Seauton – upoznaj samog sebe“, kojim će se djeci pokazati kako se upornošću i radom može postići sve što se poželi. Prvi kadrovi filma snimljeni su kad je Janica imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju, na kojima je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro. Nakon filma slijedi prezentacija sportova i sportskih te ostalih udruga koje rade s djecom i za djecu, a koje će svoj rad predstaviti na prigodno uređenim sportskim terenima i štandovima, istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Fernando Kirigin te pozvao svu djecu, roditelje i građane da se pridruže u petak u Sportskoj dvorani.

Sportski savez izdao je i prigodnu brošuru „Reci DA sportu u Opatiji“ koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša, a koja će se besplatno podijeliti svim učenicima i posjetiteljima.

Ravnatelj opatijske Osnovne škole Fredi Glavan najavio je dolazak 580 učenika s nastavnicima iz matične škole te područnih škola iz Veprinca i Ičića, a čiji je prijevoz osigurao Sportski savez.

– Opatijski sportski dan ušao je u Kurikulum škole, a to je jako važno jer će tako u manifestaciji sudjelovati svi opatijski učenici. Veseli me što će ove godine imati priliku pogledati poučnu i motivacijsku sportsku priču o Janici i Ivici Kostelić te sudjelovati u promociji sportskih klubova i ostalih udruga, kazao je Glavan.

Dalibor Korenić iz KŠR „Gorovo“ najavio je sudjelovanje tridesetak udruga s područja Grada Opatije koje će  demonstrirati olimpijske i druge sportove i rad s djecom.

– Opatijske mažoretkinje pokazat će nam plesove s kojima su osvojile Europu, karatisti će predstaviti svoj sport, uvijek atraktivni kickboxeri upriličit će pokaznu borbu, a tenisači će imati prezentaciju mini tenisa. Novitet ovogodišnje manifestacije je da će rukometni, nogometni, košarkaški i odbojkaški klubovi pokazati djeci i posjetiteljima kako izgleda jedan njihov trening te motivirati mališane da im se pridruže, najavio je Korenić.

Sanja Škorić iz Društva „Naša djeca“ zahvalila je sponzorima za slatke zalogajčiće te sokove za sve posjetitelje kao i volonterima DND-a koji će sudjelovati u manifestaciji te pozvala sve male i velike građane da dođu u petak i obilježe Opatijski sportski dan.

– U DND-u smo izradili promotivni video kojim najavljujemo Opatijski sportski dan, a kojim pozivamo djecu, mlade i sve građane Opatije da se pridruže. Spot se može pogledati na YouTube kanalu DND-a te na Facebook stranicama Sportskog saveza i DND-a, kazala je Škorić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...