Početna - IZDVOJENO - Opatijski turizam dobiva konferencijski park
ugo grupa

Opatijski turizam dobiva konferencijski park

Opatijske Milenij hotele očekuje novi zimski investicijski val. Na nedavnoj press konferenciji u Zagrebu vlasnici šibenskog Solaris Resorta i opatijskih Milenij hotela, Ugo grupa, predstavili su novi zajednički brand svojih najboljih hotela pod nazivom »Amadria Park«. Najavili su kako će se novi brend uvoditi postupno tijekom 2017. godine, a obuhvatit će hotele visoke kategorije sa 4 i 5 zvjezdica: Milenij, Sv. Jakov, Royal, Grand hotel Četiri opatijska cvijeta i Agava u Opatiji te Solarisove hotele Ivan, Jure i Andrija.

Uvođenje novog branda podrazumijeva i novi val investicijskih ulaganja na obje lokacije ( i u Šibeniku i u Opatiji), kako bi se podigla kvaliteta usluge a novi brand pozicionirao kao vrhunska hotelska, turistička usluga na hrvatskoj obali Jadrana. Jedna od značajnijih opatijskih investicija bit će rekonstrukcija hotela Milenij, hotela koji je kompletno, posljednji put obnovljen 2000. godine. Kreće i modernizacija kongresnog centra Tamaris koji će biti pretvoren u novi konferencijski park.

– Sea office, out of box i market nove su teme i ideje našeg konferencijskog parka. Čovjek do najboljih ideja dolazi kada je odmoran i u drugom ambijentu. Tako ćemo naše konferencijske goste pozvati da iz magle i hladnoće dođu u ured na moru i u lijepom ambijentu stvaraju i rade. Tema »market« zamišljena je kao scena za mlade firme, OPG-ove. Mjesto na kojem će se moći sastajati i razmjenjivati proizvode, iskustva, održavati male radionice. Kako bi sve to mogli izrealizirati namjera nam je spojiti dva postojeća objekta Grand hotela Četiri opatijska cvijeta primorskim vrtom i dobiti novi hotel – Le Jardin.

Uz vrt oko hotela, u njemu će se naći i trgovina organske hrane, biočokolade, alata za vrt. Bit će to novi sadržaj otvoren prema održivom razvoju, zdravom, zelenom, a ova naša priča trebala bi se uklopiti u onu opatijsku hortikulturnu o gradu parkova, lijepih zelenih površina s povijesnim pečatom i znamenitostima – rekla je generalna direktorica opatijskih Milenij hotela Ela Komlen naglašavajući kako je upravo bit brandiranja podići kvalitetu usluge na višu razinu.

– Ulaganja u prostor samo su jedan od preduvjeta podizanja usluge. Puno pažnje moramo i želimo posvetiti našim zaposlenicima koji su nositelji branda. Zadovoljan gost može biti samo uz zadovoljnog djelatnika – to je jamstvo kvalitete – dodala je Komlen.

Ulaganja Ugo grupe u Šibenik bit će vrlo značajna. Kreće izgradnja prvog konvencijskog centra po uzoru na one u Americi i zapadnoj Europi. Na šest tisuća »kvadrata« bit će izgrađeno 11 dvorana, a jedna će moći primiti 1.500 sudionika. Šibenik će tako postati konvencijska destinacija, a time, smatraju članovi Uprave kuće, će se značajno produljiti sezona, odnosno utjecati će se na turistički promet u predsezoni i posezoni. Vrijednost ulaganja u konvencijski centar iznosi 58 milijuna kuna.

– Prvi put gradimo čisto namjenski prostor, u svrhu organiziranja različitih evenata. Na prostoru stare praonice izgradit ćemo centar čije je otvaranje zakazano za travanj 2017. godine – rekao je član Uprave Goran Zrilić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...