Početna - IZDVOJENO - Opatijski učenici i studenti dobili ugovore za stipendije vrijedne 843 tisuće kuna

Opatijski učenici i studenti dobili ugovore za stipendije vrijedne 843 tisuće kuna

Sinoć je u Centru Gervais održano svečano potpisivanje ugovora o stipendijama s učenicima i studentima, stipendistima Grada Opatije.

Ukupno je u tekućoj školskoj/akademskoj godini dodijeljeno 86 stipendija: 26 učeničkih, 48 studentskih i 12 za deficitarna zanimanja. U odnosu na prošlu godinu broj je stipendista Grada Opatije povećan za njih 9, odnosno 11 posto. Učenici, stipendisti Grada Opatije, mjesečno dobivaju 500 kuna stipendije i to kroz 10 mjeseci, a studenti po 1.000 kuna kroz 12 mjeseci.

Ove godine velik je broj stipendista koji su već 3 puta i više zaredom dobili stipendiju (njih 38), među njima Dino Ilić – 7 godina, Mia Čaušević i Marija Jeletić – 6 godina, Matea Ivaničić, Dalila Sadiku i Adi Čaušević – 5 godina, 4 su stipendista prethodne dvije godine imali prosjek 5,0 : Matea Ivaničić, Stella Hrvatin, Matija Budić i Andrija Herceg.

U ime Grada Opatije svim je stipendistima čestitao zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić koji je naglasio da ga veseli što sve veći broj mladih ljudi ispunjava sve kriterije za dobivanje stipendija te im poručio da nastave biti tako uspješni u usvajanju znanja jer to je ispravan put koji će im osigurati dobru budućnost.

Za isplatu 27 učeničkih stipendija Grad Opatija će izdvojiti 135 tisuća kuna, a za 59 studentskih 705 tisuća, što je ukupno 843 tisuće kuna.

Grad Opatija redovito dodjeljuje i 5 stipendija za studente Grada Vukovara, od po 800 kuna mjesečno kroz 10 mjeseci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Po Rijeci i Kastvu kradu mopede i motocikle, savjetima se oglasila policija

Policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su između 29. kolovoza i 2. rujna na području Kastva, Kostrene te Pećina i ...