Početna - IZDVOJENO - U opatijskoj gradskoj knjižnici besplatna radionica oblikovanja stakla
tiffany
foto: gk-opatija.hr

U opatijskoj gradskoj knjižnici besplatna radionica oblikovanja stakla

Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” Opatija u suradnji s Atelijerom Wylupek organizira radionicu oblikovanja stakla tehnikom tiffany koja će se održati u srijedu 21. rujna u 12 sati u prostorima Knjižnice. Besplatna radionica održat će se u jednom terminu koji će trajati otprilike 5 školskih sati; sastoji se od teorijskog dijela (1 školski sat) i praktičnog dijela (oko 4 školska sata).

Polaznici tečaja upoznat će se sa vrstama stakala koja se koriste u tiffany tehnici, potrebnim alatom i materijalom za ovu tehniku te tehnikom izrade nacrta za izradu dekorativnih predmeta. Svaki polaznik po završetku radionice napravit će predmet po vlastitom izboru.

– Zbog ograničenog broja polaznika, obvezna je prijava na radionicu. Zainteresirani se mogu prijaviti telefonski na broj 099 704 6589 ili mailom upiti@gk-opatija.hr. Također molimo polaznike da obvezno ponesu odgovarajuće zaštitne naočale, poručili su iz knjižnice.

Tiffany tehnika je način oblikovanja ravnih staklenih komadića u razne forme ili predmete. Spajanjem malih komadića stakla u boji na šablonu ili stolu dobivamo konačni oblik predmeta koji izrađujemo. Staklo može biti manje ili više transparentno u raznim bojama ili debljinama. Rubovi stakla se oblože bakrenim limom i sa kositrom se pomoću lemilice spajaju u konačni oblik. Ova tehnika se razvila krajem 19. stoljeća u Americi, kao jedan je od dijelova umjetničkog izraza razdoblja Art nouveau i Secesije. Začetnik, prema kojem i nosi naziv, bio je zlatar, umjetnik i dizajner Louis Confort Tiffany.

Atelijer Wylupek, je mala umjetnička staklarska radionica koja radi od 1996. godine i iza sebe ima veliko iskustvo rada u različitim granama primjene stakla. Izložba njihovih radova moći će se pogledati u prostorijma Knjižnice tijekom mjeseca rujna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...