Početna - IZDVOJENO - Općina Lovran želi prodajom umjetnina pomoći Petrinji

Općina Lovran želi prodajom umjetnina pomoći Petrinji

Općinsko vijeće Općine Lovran krajem mjeseca održat će svoju 40. sjednicu, a jedna od točaka dnevnog reda bit će i odluka o prodaji 18 umjetničkih slika i grafika uglednog autora Charlesa Billicha ukupne procijenjene vrijednosti 189.300 kuna.
“Općina Lovran vlasnik je 42 umjetnine, u naravi umjetničke slike i grafike autora Charlesa Billicha. Umjetnine su procijenjene od strane procjenitelja “Quadro nero” tijekom 2020. godine te je izrađen Katalog umjetnina kako bi se iste mogle oglasiti za prodaju putem javnog natječaja. S obzirom na nedavne događaje vezane za potrese koji su pogodili i Grad Petrinju s kojim Općina Lovran ima partnerske odnose unatrag nekoliko godina, općinski načelnik predlaže Općinskom vijeću da se 18 umjetnina koje su izdvojene u zasebnom Katalogu prodaju te da se sav iznos od prodaje usmjeri prema Gradu Petrinji, kao i da se akcija oglasi u medijima kako bi umjetnine postigle što veću cijenu, čime bi i prikupljeni iznos bio veći.
Po provedenom javnom natječaju koje bi provodilo posebno Povjerenstvo ili bi se isto provodilo putem aukcijske kuće, općinski načelnik donio bi Odluke o izboru najpovoljnije ponude, a s Gradom Petrinja bi se sklopio Ugovor o donaciji kojim bi se prikupljena sredstva usmjerila prema Gradu Petrinji”, navodi se u prijedlogu Odluke koju moraju potvrditi općinski vijećnici Lovrana.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sanacija odlagališta otpada Osojnica

Sanacija nekadašnjeg odlagališta otpada Osojnica napreduje po planu. Završetak se očekuje početkom jeseni ove godine.Trenutno se dovršavaju radovi na izgradnji ...