Početna - IZDVOJENO - Općina Matulji sufinancira liječničke preglede za građane starije od 50 godina
Općina Matulji

Općina Matulji sufinancira liječničke preglede za građane starije od 50 godina

Provođenje preventivnih pregleda je proteklih godina imalo vrlo velik odaziv  građana, stoga se očekuje da će i ove godine preventivni pregledi imati veliki broj zainteresiranih budući da je očuvanje zdravlja jedna od najbitnijih stavki u životu svakog pojedinca. Posebno se vrednuju preventivni pregledi jer na taj način svatko može (ne daj bože) unaprijed reagirati ukoliko postoji potreba za daljnjim liječenjem.

 

Naime, svi stanovnici Matulja stariji od 50 godina, moći će, uz financijsku pomoć Općine, obaviti preventivni liječnički pregled koji obuhvaća ultrazvuk abdomena ( ultrazvučni pregled žučnog mjehura, jetre, gušterače, slezene, bubrega i nadbubrežne žlijezde, mokraćnog mjehura te prostate). Pregled će se obavljati u specijalističkoj ordinaciji za radiologiju dr. Lidije Dimitrovske na adresi Križišće 1 u Opatiji. Građani će dobiti pisane nalaze, te će se oni kojima to bude potrebno uputiti na daljnje preglede.

 

Općina Matulji je za ovaj projekt izdvojila 20.000 kuna iz Proračuna. Ono što je pacijentima potrebno je da pri Općini prilože osobnu iskaznicu koja dokazuje prebivalište i starost pacijenta, a na temelju čega će se izdati potvrda za obavljanje pregleda.

Bitno je voditi računa o tome da potvrda koju građanin dobije traje 5 dana, dakle, ukoliko se u tom roku ne naručite za pregled, potvrda prestaje biti važeća, a sve u cilju kako bi se i ostalim građanima mogla dati prilika za pregled. Potvrde će se od strane Općine izdavati sve do onog trenutka do kada se ne “potroši” predviđeni iznos od 20.000 kuna iz Proračuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...