Početna - IZDVOJENO - Optužena zbog prijevare s posvajanjem djece
Foto: web

Optužena zbog prijevare s posvajanjem djece

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu zbog prijevare s posvajanjem djece protiv Adrijane Sučić Roginić , 36-godišnje vlasnice tvrtke “Moja obitelj”.
Ona je od siječnja 2011. do kraja 2012. godine poslovala sa svojom tvrtkom za posredovanje u postupcima posvojenja djece iz inozemstva iako je znala da je to protivno pravnim propisima u Republici Hrvatskoj. Uvjeravala je potencijalne posvojitelje da će za dogovoreni novčani iznos, u njihovo ime provesti postupak posvojenja djeteta iz Demokratske Republike Konga. Kada bi joj dogovoreni novčani iznos uplatili započinjala proces posvojenja za koji je znala da je nemoguć, ali koristeći njihovo emocionalno stanje nastojala je izmamiti još novca.Tereti ju se da je od četiri para potencijalnih posvojitelja preuzela ukupno 310 tisuća kuna, a obećani postupak oko posvajanja djece nije obavila.

Adrijana Sučić Roginić, inače je profesorica tjelesne kulture, a godinama je radila u SOA-i. Javnost ju je upoznala krajem 2009. godine, kad su ona i njezin suprug Đani Roginić , poznati zagrebački zlatar i draguljar, prvi u Hrvatskoj posvojili dijete iz Etiopije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...