Početna - IZDVOJENO - Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici

Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici

u Rijeci (29. lipnja 2017.), Zadru (30. lipnja 2017.), Koprivnici (5. srpnja 2017.) i Osijeku (6. srpnja 2017.) održat će se radionice “Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici”, u sklopu projekta “Participativno upravljanje prirodnim resursima”.

Ciljane skupine sudionika su predstavnici jedinica lokalne samouprave i udruga kojima se želi transferirati iskustvo i osnovne vještine za organiziranje suradnje između gradskih uprava i građana na temu zajedničkog upravljanja prirodnim resursima.

Tijekom radionica bit će predstavljene projektne aktivnosti koje su uspješno provedene u Velikoj Gorici na temu participativnog upravljanja, kao i neki primjeri dobre prakse iz EU-a, lokalni primjeri dobrih praksi na području upravljanja prirodnim resursima te će biti organizirana praktična grupna vježba s ciljem usvajanja relevantnih znanja i iskustava u organiziranju participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici. Bit će prilike i za prikazivanje kratkih filmova te za diskusiju.

Udruga gradova u Republici Hrvatskoj u suradnji s udrugama DOOR, ODRAZ, ZMAG i Gradom Velika Gorica poziva zainteresirane predstavnike jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva na prijavu i sudjelovanje na transfernim radionicama projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima”.

Organiziranje transfernih radionica dio je projektnih aktivnosti planiranih u četiri grada (Koprivnica, Osijek, Rijeka i Zadar) s ciljem jačanja kapaciteta gradova, općina i udruga za uspostavljanje sustava izrade i praćenja provedbe javnih politika za upravljanje prirodnih resursa.

Tijekom radionice bit će predstavljene projektne aktivnosti i rezultati, lokalni primjeri dobrih praksi na području upravljanja prirodnim resursima (s predavačima iz gradova Pazina i Lepoglave, udruga Zelena Istra, Eko Zadar, Zeleni Osijek i drugih…) te organizirana praktična grupna vježba s ciljem usvajanja relevantnih znanja i iskustava u organiziranju participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici.

Ciljane grupe sudionika na radionici su predstavnici jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva te medija. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz ispunjavanje online prijavnog obrasca!

Raspored radionica (s poveznicama na prijavni obrazac):
Rijeka: Gradska vijećnica (Korzo 16), 29.6.2017. Prijavni obrazac Rijeka
Zadar: Gradska knjižnica (Stjepana Radića 11b), 30.6.2017. Prijavni obrazac Zadar
(Molimo popunite prijavnice za Rijeku i Zadar do ponedjeljka 26.6.)
Koprivnica: Gradska vijećnica (Zrinski trg 1) 5.7.2017. Prijavni obrazac Koprivnica
Osijek: Gradska četvrt Gornji grad (Trg Lava Mirskog 1), 6.7.2017. Prijavni obrazac Osijek
(Molimo popunite prijavnice za Koprivnicu i Osijek do petka 30.6.)
Više informacije o samom projektu možete potražiti na službenim stranicama projekta http://sudjeluj.net/, a za odgovore na moguća pitanja slobodno se obratite predstavniku organizatora Marku Ercegoviću u Udruzi gradova u RH (091/4668-006 ili marko@udruga-gradova.hr ).

Projekt ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” financiran je u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2012. Izgradnja lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 208.195,89 EUR, a provodit će se 24 mjeseca počevši od 2. studenog 2015.

Ovaj projekt financira Europska unija. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost projektnih partnerai ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH.

09.30 – 10.00 Dolazak i registracija sudionika
10.00 – 10.10 Uvodni pozdravi
10.10 – 10.20 Uvodno o projektu ”Participativno upravljanje prirodnim resursima”
10.20 – 10.40 Projekcija kratkih filmova nastalih u okviru projekta
10.40 – 11.00 Provedene projektne aktivnosti u Velikoj Gorici
11.00 – 11.30 Predstavljanje lokalnih primjera dobre prakse
Pauza za kavu (15′)
11.45 – 12.45 ”Organiziranje zajednice” – vježba i rad u grupama
12.45 – 13.15 Prezentacija rezultata grupne vježbe
13.15 – 13.30 Zaključak radionice
13.30 – 14.30 Lagani ručak za polaznike radionic

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Odluka o održavanju nastave u srednjim i osnovnim školama PGŽ

Prema Odluci, od 1. veljače 2021. – 12. veljače 2021. godine u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava ...