Početna - IZDVOJENO - Organski uzgoj vlastite hrane

Organski uzgoj vlastite hrane

Riječ “Organsko” u osnovi nači da se to organsko temelji na ugljiku. Nešto šire, znači da su svi dodaci (gnojiva, kompost, pripravci itd.) organskog podrijetla, to jest da potječu od živih formi. Organska poljopvrivreda ide za tim da oštuje cikluse i navike živih formi, te prirodna načela.

Organska poljoprivreda je lokalna, njezini proizvodi ne moraju fumicirati, zračiti ili na koji dugi anorganski način tretirati pri skladištenju ili transportu. Često znači i minimalnu upotrebu poljoprivredne mehanizacije, to jest da su mnogi poslovi odrađeni ručno.

Taj termin je nastao zbog potrebe razlikovanja od moderne ili klasične poljoprivrede u kojoj se mehanizacija koristi za sve. Organska poljoprivreda je gotovo identična klasičnoj, jer se razvila industrija organskih gnovija i prirodnih pesticida.

Industrija hrane preuzima područje organske poljoprivrede jesu danas crlo moderna ekološka gnojiva od algi. Da bi ekološka gnojiva na bazi morskih algi bila pristupačna relativno velikom broju organskih i ekoloških poljoprivrednika, brodovima se žanju alge s morskog dna, zatim se suše i pripremaju za tržište.

Današnja organska poljoprivreda vrlo je slična ekološkoj, ali kad se usporede s klasičnom, sve tri su veoma slične. Velika potražnja za proizvodima organskog podrijetla na tržištu je jednostavno otvorila novu nišu eko-proizvoda, organskih proizvoda organskih proizvoda. Organsko vrtlarstvo u malim kućnim vrtovima koje je jedino u stanju proizvesti prirodnu, prirodno izbalansiranu i organsku hranu, nešto što u punom smislu hrani ljudsko tijelo. Najbolje je većinu svoje hrane proizvesti sam.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...