Početna - IZDVOJENO - Osam milijuna kuna za rad bolnice u Lopači i Dječjeg doma Tić 
Potpisivanje ugovora
foto: Grad Rijeka

Osam milijuna kuna za rad bolnice u Lopači i Dječjeg doma Tić 

Za rad Psihijatrijske bolnice Lopača u proračunu Grada Rijeke osigurano je nešto više od sedam milijuna kuna, a Dječji dom Tić dobiva oko milijun kuna. Ugovore o tome s riječkim su gradonačelnikom potpisali ravnatelji dviju ustanova.

Psihijatrijska bolnica Lopača za rad dobiva sedam milijuna i 202 tisuće kuna. Tim će se novcem financirati troškovi smještaja i liječenja korisnika bolnice po socijalnim kriterijima, dio plaća i materijalnih troškova ustanove. Također će se energetski obnoviti fasada paviljona B, rekao je v. d. ravnatelj bolnice u Lopači Neven Ivanović.

Dječji dom Tić u kojem pružaju pomoć zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci iz gradskoga proračuna dobiva milijun i 112 tisuća kuna. Koristit će ih za dio plaća zaposlenika i materijalne troškove te razne besplatne programe socijalne i psihološke pomoći zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci i mladima, te onima bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. U posljednjih pet godina usluge Tića trebala su 3423 korisnika kroz poludnevni boravak, savjetovanje ili stručne radionice, kaže ravnateljica Tamara Žakula Desnica.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...