Početna - IZDVOJENO - Osigurana 43 pomoćnika u nastavi, Grad Rijeka
Pomocnici u nastavi
foto: Grad Rijeka

Osigurana 43 pomoćnika u nastavi, Grad Rijeka

I ove školske godine će učenicima s teškoćama u 16 riječkih osnovnih škola pomagati 43 pomoćnika u nastavi. Iz Europskoga socijalnog fonda i proračuna Grada za to je osigurano 1.956.080 kuna, od čega su 1.662.668 kuna bespovratna sredstva, a 293.412 kuna iz gradskog proračuna.

Iako se uz pomoćnike učenici s teškoćama socijaliziraju i lakše svladavaju školsko gradivo, to još uvijek nije zakonom regulirano. Stoga se već sedam godina sredstva osiguravaju iz riječkoga gradskog proračuna, a posljednje tri godine aplicira se i na Europski socijalni fond.

Osim što se tako djeci s teškoćama olakšava obrazovanje, omogućava se i zapošljavanje stručnjaka iz područja odgoja i obrazovanja.

Na početku provođenja projekta “RInkluzija – riječki model podrške učenicima s teškoćama” 2009. godine, bilo je samo šestero asistenata, pa je Grad Rijeka iz godine u godinu osiguravao sve više sredstava (u proteklih sedam godina ukupno 3 milijuna i 500 tisuća kuna iz proračuna).

Danas je, zahvaljujući i apliciranju na Europski socijalni fond, broj pomoćnika u nastavi narastao na 43, a pomagat će 48 učenika s teškoćama

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U subotu se na Matuljima obilježava Europski dan jezika

Ove subote, 25. rujna, u 18:00 sati se obilježava Europski dan jezika i to u organizaciji Udruge umirovljenika i starijih ...