Početna - IZDVOJENO - Osnovana nova stranka u Hrvatskoj
Komunistička partija Hrvatske
Hajrudin Merdanović/24sata

Osnovana nova stranka u Hrvatskoj

Dana 18. listopada 2013. godine, u Hrvatskoj je osnovana još jedna stranka: Komunistička partija Hrvatske. Sjedište spomenute stranke je u Umagu.
Osnivač i predsjednik stranke je Radoslav Ilić, ugostitelj iz Umaga, koji posljednjih godina organizira Titovu štafetu koja je kretala iz Umaga.
Inače, osnivanje stranke najavljeno je na obljetnicu smrti Josipa Broza Tita 4. svibnja u Kumrovcu, a osnivački kongres održan je također u Kumrovcu, na Titov rođendan 25. svibnja.
Formiranju ove nove stranke u Hrvata žestoko se bune pravaši, konkretno HSP dr. Ante Starčević. Smatraju da je nedopustivo da se u Hrvatskoj, kao što su zabranjeni ustaški simboli i ikonografije, jedna politička stranka razmeće komunističkim simbolima poput zvijezde petokrake, Komunistička partija Hrvatskr simbolizira upravo totalitarni komunistički režim.

 

foto: Hajrudin Merdanović/24sata

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Donacija malteških vitezova župljanima Sv. Jakova u povodu blagdana sveca zaštitnika Opatije

Povodom blagdana Svetog Jakova članovi Suverenog reda Svetog Ivana Jeruzalemskog, vitezovi Malte, malteška dama Rita Panziera i malteški vitez Enzo Pizzeghella donirali su potrebitim župljanima Župe ...