Početna - IZDVOJENO - Osnovana Strukovna skupina zdravstvenog turizma HGK ŽK Rijeka
rijeka
Grad Rijeka

Osnovana Strukovna skupina zdravstvenog turizma HGK ŽK Rijeka

Za predsjednika Strukovne skupine zdravstvenog turizma, na nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici, u HGK ŽK Rijeka izabran je Šime Živković direktor u Dentvitalis d.o.o., a za zamjenika predsjednika strukovne skupine izabrana je Maša Smokrović, vlasnica ”Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju ”Helena Smokrović“ dok su za članove Vijeća izabrani predstavnici Thalassotherapie Opatija, Poliklinike Smile, Učilišta Lovran te ustanove Medica Moderna i Jadranka d.d.

Strukovna je skupina inicijalno osnovana s ciljem promicanja i zaštite zajedničkih interesa članica te razvoja zdravstvenog turizma. U ostvarivanju tog cilja, Strukovna skupina surađuje s matičnim Udruženjem na nivou HGK te s relevantnim ustanovama sudjeluje u radnim skupinama, daje komentare na prijedloge propisa, sudjeluje na stručnim skupovima i raspravlja o pitanjima važnima za poslovanje članica.

Konkurentska prednost zdravstvenog turizma u Primorsko-goranskoj županiji čini klima, geopolitički položaj, konkurentnost cijena usluga, postojeća medicinska infrastruktura i važnost sigurnosti destinacije. Treba napomenuti da kod zdravstvenog vida turizma, valja znati da uspješnost ovakve turističke grane nudi i zapošljavanje visokoobrazovanog kadra, jačanje pozicije turističke destinacije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...