Početna - KULTURA - Otkrivena ploča Dragi Gervaisu

Otkrivena ploča Dragi Gervaisu

Ispred Centra Gervais u Noći kazališta otkrivena ploča slavnom čakavskom pjesniku

Ispred Centra Gervais u subotu je navečer, uoči Noći kazališta, svečano  otkrivena ploča slavnom pjesniku, književniku i kulturnom djelatniku Dragi Gervaisu po kojem opatijski centar kulture i nosi ime.

Uoči otkrivanja ploče održan je kraći kulturni program posvećen bardu čakavskog pjesništva, koji je, iako je gotovo cijeli život proveo izvan svoga zavičaja, ovdje ostavio neizbrisiv trag.

O značaju Gervaisova književna rada i njegovu životu govorili su ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i zamjenik gradonačelnika Grada Opatije dr.sc. Emil Priskić te Vladimir Gudac koji je oblikovao sadržaj ploče s prepoznatljivom fotografijom Drage Gervaisa i popratnim informacijama, kao i brošuru koja je podijeljena okupljenim građanima.

Nakon otkrivanja ploče u Centru Gervais odigrana je predstava „39 stepenica“ zagrebačkog kazališta Komedija, kojom se i opatijski hram kulture uključio u Noć kazališta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Tomislav Mužek & Trio vrhunac glazbenog programa u Gervaisu

Najiščekivanije glazbeno događanje u Gervaisu u posljednja dva mjeseca svakako je koncert Tomislava Mužeka koji u pratnji vrhunskih glazbenika svog ...