Početna - IZDVOJENO - Otočani se od sada mogu kretati cijelim Krkom bez propusnice

Otočani se od sada mogu kretati cijelim Krkom bez propusnice

Sukladno Odluci o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, jedinice lokalne samouprave otoka Krka, s obzirom na njihovu prostornu povezanost, tj. pripadnost istom geografskom području otoka Krka, 08. travnja 2020. godine, sklopile su Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite na području otoka Krka.

Naime, kako jedinice lokalne samouprave otoka Krka, odnosno Grad Krk i općine Omišalj, Malinska-Dubašnica, Dobrinj, Vrbnik, Punat i Baška, zajednički koordiniraju poslove i aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima usmjerenim protiv koronavirusa, u tu je svrhu, još 20. ožujka, osnovana Koordinacija stožera civilne zaštite otoka Krka.

Budući da se mjere civilne zaštite jedinstveno primjenjuju na području svih jedinica lokalne samouprave otoka Krka stekli su se uvjeti za primjenu Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, što znači da se otočani, od jučer, 09. travnja, i to od 13.00 sati, mogu slobodno, bez propusnica, kretati otokom, javio je Grad Krk.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U MOSKOVSKOM ZOOLOŠKOM VRTU UGINUO ALIGATOR KOJI JE PREŽIVIO BOMBARDIRANJE BERLINA TIJEKOM DRUGOG SVJETSKOG RATA

Aligator imena Saturn uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu u dobi od 84 godine… Jedan od najstarijih aligatora na svijetu ...