Početna - IZDVOJENO - Otvara se MINI Art-kino
art-kino-croatia

Otvara se MINI Art-kino

Art-kino, javna ustanova u kulturi, u ponedjeljak, 7. prosinca u 19 sati svečano će otvoriti Mini Art-kino – novi filmski prostor smješten nedaleko od Art-kina Croatia (Krešimirova 2G) vođeno motom «Kino bez praga i pardona»

 Svečano će otvorenje donijeti prvi program Mini Art-kina – dva kratka, bogato nagrađivana, hrvatska filma – horor – komediju «Zvjerku» i dramu «Piknik» koju će i najaviti redatelj Jure Pavlović.

Javna ustanova u kulturi Art-kino drži da kino jest publika te svojim programskim novitetima nastoji proširiti ponudu te dodatno zainteresirati novu i nagraditi sve brojniju vjernu publiku čime još jednom potvrđuje svoju usmjerenost ka razvoju.

Za razliku od klasičnog kina, filmskog prostora Art-kina Croatia do kojeg se dolazi svečanim prolaskom kroz atrij i hodnik – u Mini Art-kino se stiže neposredno, direktno ‘s ulice’ bez ograničavajućeg praga. Mini Art-kino, aludirajući i samim imenom na značajno manji broj mjesta (24), postaje intimnijim prostorom koje potiče komunikaciju. Programska koncepcija Mini Art-kina bit će vođena beskompromisnom selekcijom filmova i dodatnog programa koji će se odvijati u obliku Tribina na tribinama (TNT). Mini Art-kino je prostor «bez praga i pardona».

U Mini Art-kinu održavat će se projekcije dokumentarnih, kratkih i eksperimentalnih filmova, a svoje će mjesto naći i raznovrsni igrani filmovi. Prostor je višenamjenski pa će se u Mini Art-kinu održavati tribine, izlaganja i prezentacije vezane uz filmske žanrove, stilove, predstavljanje nacionalnih kinematografija, te promociju mladih (domaćih) autora.

Kroz prosinac će se u Mini Art-kinu prikazivati novi dokumentarni hit «Dolazimo u miru», urnebesna komedija o prijateljstvu (i alkoholu) – «Ne ostavljaj me», «U glavnim ulogama: Nestabilni bjeloruski elementi» o otporu posljednjoj europskoj diktaturi te «Sklonište» o humanosti na djelu u teškim trenucima. Ciklus filmova sjajnog argentinskog autora Pabla Trapera donosi pet izvanrednih nagrađivanih filmskih naslova u Mini Art-kino, a u novoj dvorani Art-kina prikazivat će se i ovogodišnji Maraton kratkometražnog filma povodom najkraćeg dana u godini.

Nakon prve filmske projekcije filma «Sklonište» u utorak, 8.12. u 19 sati uslijedit će tribina na temu aktivizma, beskućništva i filma – Tribina na tribinama Mini Art-kina. Prvi TNT razgovor vodit će filmolog Marin Lukanović te Dejan Travica iz udruge Oaza – Udruge za beskućnike i socijalno ugrožene.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...