Početna - IZDVOJENO - Otvaraju se granice, a gosti već stižu
gp rupa
foto: web

Otvaraju se granice, a gosti već stižu

Razloga za optimizam ne nedostaje. Počeli su u većem broju stizati prvi gosti iz Slovenije, o čemu svjedoče gužve na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak. 

Popuštanje mjera počelo je puniti sobe na Kvarneru. Počeli su u većem broju stizati prvi gosti iz Slovenije. Slovenci su po broju noćenja u Hrvatskoj na trećem mjestu. Popuštanje mjera počelo je puniti sobe na Kvarneru.

Mnogi građani trljaju rukama i planiraju šoping u svojim omiljenim butigama. Talijanska vlada je u petak navečer donijela odluku kojom od 3. lipnja otvara granice za građane Europske unije i omogućava slobodno kretanje unutar zemlje. Kretanje unutar regija ponovno će se uspostaviti 18. svibnja, a zabrana međuregionalnog putovanja bit će ukinuta 3. lipnja.

Ukidanje zabrane putovanja značajan je korak na putu oporavka ove teško pogođene zemlje, a vlada se nada da će nekako uspjeti spasiti ljetnu turističku sezonu.

Nije na odmet ponoviti da je Italija  među najpogođenijim zemljama u pandemiji novog koronavirusa, iako stopa novih infekcija opada već neko vrijeme. U Italiji je u petak bilo ukupno zabilježeno više od 31.600 smrtnih slučajeva i oko 223.800 slučajeva zaraze od izbijanja epidemije 21. veljače. To je i treća zemlja po stopi smrtnosti od Covida-19, odmah iza SAD-a i Velike Britanije, javlja Hina.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Njemački mediji o kvarnerskom turizmu

Njemački mediji o hrvatskoj borbi za europske turiste „U usporedbi s drugim članicama EU-a Hrvatska je brzo uvela osobito stroge ...