Početna - GOSPODARSTVO - Otvoren 41. međunarodni ICT skup MIPRO 2018

Otvoren 41. međunarodni ICT skup MIPRO 2018

U Kongresnoj dvorani Hotela Adriatic svečano je otvoren 41. MIPRO 2018, najveći i najznačajniji nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe.

Skup okuplja 1.200 sudionika sa svih kontinenata i trajat će do petka, 25. svibnja, a s radom je započeo 21. svibnja, kada su održani okrugli stolovi s temama vezanim uz uvođenje 5G mreža u RH, industriju 4.0 i obrazovanje te o e-okolišu i procesnoj industrijskoj tehnologiji i robotizaciji.

Sudionicima, uzvanicima i gostima dobrodošlicu su zaželjeli predsjednik MIPRO-a Miroslav Poljak te potpredsjednik Petar Biljanović, koji se obratio putem video linka. O programu konferencije govorio je predsjednik Programskog odbora MIPRO Karolj Skala, a pozdrave sudionicima uputili su i član uprave HOPS-a Ivica Modrić, predsjednik uprave Končara Darinko Bago, član uprave Hrvatskog telekoma Boris Drilo, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Vera Aničić, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik Skupštine PGŽ-a Erik Fabijanić, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tome Antičić i izaslanik državnog tajnika za infrastrukturu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislava Mihotića Bernard Gršić, koji je službeno otvorio skup.

Zamjenica gradonačelnika Vera Aničić istaknula je da je Opatija ponosna što je još od 1979. godine domaćin MIPRO-a.

– Veseli nas što ove godine možemo ugostiti više od 1.200 sudionika iz 45 zemalja kojima je cilj poboljšanje društva razvojem tehnologije. Zahvaljujući konferenciji MIPRO Opatija se sve više u svijetu prepoznaje i kao tehnološka destinacija, u kojoj se prezentiraju najnovije tehnologije koje utječu, između ostalog, i na ono čime se Opatija dominantno bavi, a to su turizam, kultura i zdravstvo. Koliko cijenimo domaćinstvo ove konferencije najbolje govori i činjenica da smo prošle godine ICT Udruzi MIPRO dodijelili  Nagradu Grada Opatije za područje gospodarstva, a koju je preuzeo prof. Petar Biljanović, kazala je Aničić.

Dodijeljene su i MIPRO povelje, i to istaknutom skupnom članu tvrtki Storm Computers, zatim istaknutim pojedincima Slavku Vidoviću i Branku Kosecu, povelju Friend of MIPRO dobio je Zdenko Prohaska s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, a nagrađeni su i najbolji radovi na MIPRO-u kao i najbolji studentski rad.

Svečanost je imala i glazbeni dio u kojem su nastupili Martina Majerle i Mario Šimunović, a program svečanog otvaranja vodila je Iva Šulentić.

Konferencija je nastavljena „Danom gospodarstvenika“ na temu „Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo“ gdje su vodeći domaći gospodarstvenici i predstavnici Vlade RH pokušali odgovoriti na pitanje kako obrazovati kadrove za budućnost.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...