Početna - GASTRO KUTAK - Otvoren Adventski sajam na Slatini

Otvoren Adventski sajam na Slatini

Kupujte božićne darove na Advenstskom sajmu koji nudi autohtone domaće proizvode i umjetnine!

Adventski sajam na Slatini započeo je danas 14. prosinca i trajat će do 02. siječnja, svakoga dana od 11 do 18 sati, kao nezaobilazan dio Najljepšeg Adventa uz more.
Sajam okuplja proizvođače autohtonih proizvoda i umjetnike s područja Opatije i opatijskog zaleđa uključene u proizvod „Feel&Taste“ koji ima cilj prezentirati blagodati i „najbolje od najboljeg“ što dolazi s padina Učke i Voloskog: izvrsne poljoprivredne proizvode, darove prirode, suvenire. 

Na Slatini se posjetiteljima Adventskog sajma predstavlja  Udruga “Primorski pijat” s ponudom slasnih tradicionalnih primorskih jela, OPG Iva Ćulumović “Ivy’s Sweet Lavander” s ponudom torti bez šećera s vlastitim medom, džemova bez šećera i pralina, tvrtka  Klemenc d.o.o. Okus Kvarnera koja nudi autohtone proizvode: marmelade, džemove, maslinova ulja, sušeno voće i gljive.
Sve o ljekovitom samoniklom bilju, a posebno o veprini ili „leprini“ posjetitelji će saznati na adventskoj kućici Domaće radinosti Zdenke Klanjac Ukić “Veprina 519” s Veprinca, dok će jedinstvene suvenire i božićne ukrase od lavande u sklopu sajma ponudit Udruga uzgajivača lavande iz Poljana. 
Galerija “Frank” malom prodajnom izložbom Claudia Franka, nadaleko poznatog nagrađivanog akademskog slikara i violinista, na opatijsku Slatinu donijet će dah Voloskog.

Adventski sajam su danas obišli zamjenici gradonačelnika Vera Aničić i Emil Priskić te sugrađanima poručili: poklonite sebi i svojim bližnjima nešto iz domaće, autohtone ponude.

U subotu, 22. prosinca od 12 do 13 sati organizator Adventskog sajma na Slatini, Grad Opatija priprema i Etno Gastro događanje s nastupom folklornog ansambla Zora i promotivnu besplatnu podjela tradicionalnih jela vrhunskog chefa gospodina Kristiana Kozmića iz Udruge Primorski pijat.
U tijeku je i nagradna igra koju možete pratiti na službenoj Facebook stranici Feel&Taste, a prigodni poklon sretnom dobitniku nagrade biti će uručen tijekom održavanja Etno Gastro manifestacije.

Manifestacija Adventski sajam na Slatini financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Povećan proračun Općine Matulji

No, uz napomenu Nakon dvije elektroničke sjednice u Školskoj sportskoj dvoran održana je sjednica Općinskog vijećaOpćine Matulji. Proračun Općine tehničkim ...