Početna - IZDVOJENO - Otvoren je natječaj OKiZA

Otvoren je natječaj OKiZA

Udruga Žmergo otvorila je natječaj OKiZA (Opatijska kultura i zeleni aktivizam) namijenjen umjetnicima i kreativcima s vizijom i novim idejama koje će pridonijeti pozitivnim “zelenim” promjenama u lokalnoj zajednici. Natječaj je otvoren do 31. listopada 2022, pobjednik osvaja financijsku potporu od 10.000 kn, a najzanimljiviji projekt mlade osobe u dobi od 18 do 30 godini 5.000 kn.

Opatijska kultura i zeleni aktivizam (OKiZA) jedinstven je program u kulturi koji pruža platformu za promoviranje kreativnih ideja, naročito mladih stvaratelja, umjetnika, ali i poduzetnika, čije su ideje orijentirane na kulturne sadržaje, turizam te održivi razvoj, prateći koncept “zero waste”.

Program OKiZA nastavlja se kao uspješan program iniciran 2018. godine kroz opatijsko susjedstvo programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020 – “Europska prijestolnica kulture“, čiji je nositelj bila Udruga Žmergo.

U prilogu su Poziv na natječaj u kojem ćete pronaći najosnovnije informacije o natječaju i Pravila natječaja. Natječajna dokumentacija dostupna je i na mrežnoj stranici Udruge Žmergo. 

Javno predstavljanje 10 projekata u užem izboru te proglašenje pobjednika održat će se u opatijskoj Villi Antonio 10. studenog 2022.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...