Početna - IZDVOJENO - Otvoren natječaj za nominaciju kandidata za volontere godine
volonteri-godine
foto: Grad Rijeka

Otvoren natječaj za nominaciju kandidata za volontere godine

Udruga SMART danas je otvorila natječaj za nominaciju kandidata za 10. dodjelu nagrade “Volonteri godine” i za dodjelu nagrade “Organizator volontiranja 2016”. Natječaj je otvoren do 24. listopada. Nagrada “Volonteri godine” dodjeljuje se u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom.

Udruga SMART – Volonterski centar Rijeka, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, obilježava Međunarodni dan volontera dodjelom nagrade „Volonteri godine“ koja je usmjerena na veću vidljivost i prepoznatost volontera i volonterskog rada.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine proglasila je 5. prosinca Međunarodnim danom volontera te se povodom tog datuma širom svijeta  organiziraju različite aktivnosti i manifestacije kojima se želi usmjeriti pozornost na važnost i značaj volonterstva u razvoju društva. Volonterstvo je jedan od najsnažnijih elemenata koji doprinose razvoju i oblikovanju demokratskih promjena u svakom društvu te je važan dio svakoga suvremenog društva. Kao dobrovoljna aktivnost, volonterstvo je prije svega sloboda izbora, a sloboda jest osnovna težnja ljudske civilizacije i obilježje demokracije.

Ove godine nagrada se dodjeljuje 10. godinu zaredom, a do sada je nagrađeno 54 aktivnih, motiviranih građana i građanki koje svoje slobodno vrijeme, trud, znanje i vještine daruju drugima i čine našu zajednicu ljepšim mjestom za život.

Uz nagradu za volontere godine, Udruga SMART – Volonterski centar Rijeka samostalno dodjeljuje nagradu za dobru praksu uključivanja volontera, „Organizator volontiranja 2016“, koja je usmjerena neprofitnim organizacijama. Cilj je ove nagrade promocija dobrih i kvalitetnih volonterskih programa putem kojih se zainteresirani građani uključuju u smislene volonterske aktivnosti.

Kao i ranijih godina po objavljenom javnom pozivu za nominaciju kandidata za volontere godine, tročlana komisija sastavljena od predstavnika Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Udruge SMART će odabrati 3 volontera s područja grada Rijeke i 3 s područja Županije kojima će biti uručene nagrade za njihov volonterski angažman tijekom 2016. godine te će predstavnice i predstavnici SMART-a odabrati organizaciju koja će primiti nagradu “Organizator volontiranja 2016”.

Uputstva za nominaciju i nominacijski obrasci mogu se preuzeti na internetskoj straniciGrada Rijeke , Primorsko-goranske županije , SMART-a ili zatražiti putem e-mailasmart@smart.hr.

Natječaj je otvoren od 10. do 24. listopada 2016., do 15 sati.

Za sva dodatna pitanja potrebno je nazvati na broj telefona 051/332-750 ili 051/586-551.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana Bela Nedeja

Još jedna godina Bele Nedeje privukla je u Kastav mnogobrojne goste i sve one željne zabave i druženja, vrijeme nije ...