Početna - IZDVOJENO - Otvorena izložba “Divovi na Korzu”
divovi na korzu
Foto: Prirodoslovni muzej Rijeka

Otvorena izložba “Divovi na Korzu”

“Divovi na Korzu” naziv je izložbe što se je u ponedjeljak 20. lipnja otvorila na Korzu. Riječ je o izložbi paleo ilustracija Damira G Martina, a autorstvo koncepcije i postava izložbe potpisuje Nadia Dunato Pejnović.

Paleo umjetnost se bavi umjetničkim rekonstruiranjem pretpovijesnog života prema trenutnim spoznajama i znanstvenim dokazima u trenutku kada je rad nastao.

Izložba “Divovi na Korzu” prva je samostalna izložba Damira G Martina. Izloženi radovi s tematikom paleo umjetnosti presjek su izrastanja iz dječarca koji je crtao dinosaure po bilježnicama na satovima hrvatskog i matematike do profesionalnog paleo umjetnika.

Izložbu čine radovi koju su bili publicirani u raznim formatima: od članaka u znanstvenim časopisima, enciklopedijskim izdanjima, raznim naslovnicama i posterima, pa do televizijskih emisija s tematikom dinosaura. Pojedini radovi i rekonstrukcije su nastali u suradnji s paleontolozima iz Royal Tyrrell muzeja u Kanadi. Izložba će se moći razgledati do kraja lipnja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najljepši Advent uz more

Uživajte uz prelijepe slike opatijskog Adventa, autora Davida Kurtija, Foto Luigi i Smiljana Prpića. Preuzeto s: opatija.hr