Početna - IZDVOJENO - Otvorena izložba Nives Kavurić Kurtović u Šporeru

Otvorena izložba Nives Kavurić Kurtović u Šporeru

U Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” otorena je izložba umjetnice Nives Kavurić Kurtović u sklopu  umjetničkog serijala Hrvatskog muzeja turizma “Akademici u Opatiji”, koji se nastavlja i u ljetnoj turističkoj sezoni.

– Izložba je svojevrsni hommage slikarici prepoznatljiva rukopisa, harmoničnog kolorita i poetiziranih naslova, a opatijskoj i primorskoj publici pružit će mogućnost da se upoznaju s autoričinim ranim radovima, kao i s radovima nastalima u tišini njezina doma posljednjih desetak godina prije smrti. Velika hrvatska slikarica, crtačica i grafičarka, akademkinja Nives Kavurić – Kurtović rođena je u Zagrebu 18. siječnja 1938., a preminula je, također u Zagrebu, 30. listopada 2016. godine,“ istaknula je na otvorenju izložbe ugledna povjesničarka umjetnosti Jasmina Bavoljak.

Ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Gabrijela Krmpotić Kos kazala je kako je izložba otvorena sve do 3. kolovoza te ju je moguće pogledati svaki radni dan osim ponedjeljka od 10 do 13 i od 17 do 21 sat. Najavila je i druge manifestacije koje će upotpuniti turističku ponudu Opatije na zadovoljstvo brojnih posjetitelja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...