Početna - IZDVOJENO - Otvorena je stalna postava zbirke Domovinskog rata „U obrani domovine“
domovinski rat

Otvorena je stalna postava zbirke Domovinskog rata „U obrani domovine“

U petak,24. srpnja održano je svečano otovorenje stalne postave Zbirke Domovinskog rata pod nazivom  „U obrani Domovine“ u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Postava je predstavljena uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti od strane Primorsko-goranske županije i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

O  tom županijskom projektu govorio je  župan Zlatko Komadina, a uz ostale svimprisutnima obratio se i  general Antun Tus, te predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ Marija Kovač.

Postav „U obrani Domovine“ predstavlja tijek ratnih zbivanja u Domovinskom ratu, policijske i vojne postrojbe te bojišta na kojima su žitelji i pripadnici postrojbi Primorsko-goranske županije ratovali. U suradnji s brojnim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, javnim ustanovama te državnim uredima, službama i medijskim kućama prikupljena je građa za stalni muzejski postav. Postav je ostvaren financijskim sredstvima Primorsko-goranske županije koja je inicijator ovog projekta.
Otvorenju će prisustvovati saborski zastupnici, predstavnici PU primorsko-goranske, načelnici i gradonačelnici s područja Primorsko-goranske županije, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te ostali uvaženi gosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...