Početna - IZDVOJENO - Otvorenje novog Vrtića Veprinac

Otvorenje novog Vrtića Veprinac

Danas je na Veprincu otvorena nova zgrada dječjeg vrtića u kojoj će od iduće predškolske godine, upisi u koju su u tijeku, boraviti 50-tak mališana u tri odgojne skupine: poludnevnoj cjelodnevnoj i po prvi puta na Veprincu u jasličkoj skupini.
Ukupna vrijednost izgradnje novog Vrtića Veprinac iznosi 7 milijuna 124 tisuće kuna, od čega je 5 milijuna i 435 tisuća kuna pokriveno bespovratnim europskim sredstvima, dok je ostatak financirao Grad Opatija. Bespovratna su sredstva dobivena na natječaju Ministarstva poljoprivrede kroz Program ruralnog razvoja RH.
Glavni i izvedbeni projekt izradila je tvrtka A –Z inženjering iz Rijeke, a radove je izvela zagrebačka tvrtka EDING d.o.o. u tek nešto više od godinu dana.
Grad Opatija je u ovaj projekt krenuo s ciljem ravnomjernog razvoja svih opatijskih naselja te namjerom da građanima u zaleđu osigura jednako kvalitetan životni standard kao i onima koji žive u središtu Opatije
“Sustavnim planiranjem osigurali smo kvalitetan i dostatan kapacitet za potrebe naših najmlađih. Podsjećam i na činjenicu da se cijena boravka djece u vrtiću za roditelje nije mijenjala godinama te da ona za cjelodnevni program iznosi 650 kuna, a za poludnevni program 290 kuna mjesečno što je manje od 20% ekonomske cijene. Isto tako, trenutno više od 50 posto djece u Opatiji, kao drugo, treće ili naredno dijete u obitelji ima osiguran besplatan smještaj u vrtić. Tim putem i dalje želimo ići te roditeljima predškolaca još više olakšati svakodnevni život”, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić na svečanom otvorenju.
Ovaj prekrasan objekt ostvarenje je dugogodišnjih težnji da stanovnici Veprinca napokon dobiju izvrsne uvjete za svoju djecu. Kako je pri kraju upisni postupak, mogu potvrditi da vlada veliki interes za upis u vrtić Veprinac. Svih 50 mjesta je popunjeno, što je najbolji pokazatelj da su ulaganja u ovaj objekt itekako isplativa”, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Aleksandra Tramontana.
“Nakon preseljenja u novi prostor u zgradi Područne škole Veprinac, koja će sljedeće godine slaviti 110 godina, otvoriti će se mogućnost uređenja i održavanja nastave i za četvrti razred osnovne škole. Danas sam, osobno, posebno emotivna jer se sjećam davne 1974. kada sam kao djevojčica pjevala na otvorenju sada starog vrtića i to mi je jedno od najranijih sjećanja iz djetinjstva. Nadam se da će i ovoj generaciji veprinačke djece ovaj događaj ostati u trajnom sjećanju”, istaknula je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Veprinac Zorica Sergo
Dogradnjom vrtića na Veprincu, izgradnjom novog vrtića na Punta Kolovi, energetskom obnovom vrtića u Voloskom i uređenjem Dječjeg vrtića Ičići, zaokružen je ciklus investicija u opatijski predškolski odgoj. Pritom su se dobrim dijelom koristila sredstva europskih fondova. Za obnovu vrtića u Voloskom, projekt Suvremeni vrtić za suvremenu obitelj kojim je osiguran smjenski rad vrtića i dogradnju zgrade vrtića Veprinac dobiveno je gotovo 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
Dani otvorenih vrata Vrtića Veprinac, u kojima svi zainteresirani građani, uz pridržavanje epidemioloških mjera, mogu razgledati novi vrtić traju od srijede do petka, odnosno 12., 13. i 14. svibnja od 11 do 17 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...